Køge Kommune og HB Køge udvider aftale om sportsklasser

En ny, markant aftale er indgået mellem Køge Kommune og HB Køge. Aftalen vedrør samarbejdet omkring de såkaldte ’sportsklasser’ på folkeskolen Ellemarkskolen.

Aftalen betyder, at de af HB Køges unge fodboldspillere, der går i sportsklasserne på skolen, fremover får indlagt tre ugentlige morgentræninger i deres skoleskema.

Indtil nu har de HB Køge-spillere, der samtidig har gået i folkeskole, måtte tage deres morgentræning inden skolestart klokken 8.00. Sådan har det været de seneste 20 år, og det har tæret på spillerne og besværliggjort det logistiske arbejde for klubben og dens trænere.

Formanden for Kultur og Idrætsudvalget i Køge Kommune, Ken Kristensen, udtaler: “Vi har haft et markant ønske om at styrke talentudviklingen i Køge Kommune. Det har vi, fordi vi ved, hvor vigtigt det er med ordentlige forhold for vores atleter. Forhold, der gør, de kan dyrke deres idræt og passion samtidig med, at de også kan have tid til at reflektere over udviklingen. Vores talenter er vores fremtidige håb. Derfor er det vigtigt, vi lokalt understøtter talenter, der er villige til at give så meget af sig selv, at det en dag kan blive muligt at hjemtage medaljer til Danmark.”

Med den nye aftale bliver træningen integreret i skoleskemaet, og det gør det markant nemmere for klubben at få indlagt de syv ugentlige træningspas, den stræber efter for ungdomsspillere på højeste niveau. Derudover kommer aftalen til at gavne spillerne, der nu får lettere ved at få en hverdag med både skole og fodbold til at hænge godt sammen.

”Det har været et stort ønske for os igennem flere år, at kunne tilbyde vores spillere en uddannelsesplan, der tilgodeser både uddannelsen og træningen. Aftalen gør det muligt for os at tage et kvantespring i forhold til mulighederne for individuel træning af spillerne. Det kommer til at gavne både os og spillerne enormt,” siger Head of Academy i HB Køge, Steen Knudsen.

Sportsklasserne blev oprettet i et samarbejde mellem Ellemarkskolen, Køge Kommune og kommunens idrætsforeninger for seks år siden med målet om at kombinere undervisning og et ambitiøst idrætsmiljø. Den nye aftale er en udvidelse og udbygning af samarbejdet, der skal være med til at løfte idrætsmiljøet i kommunen til næste niveau.

Formanden for skoleudvalget i Køge Kommune, Ali Yahya, udtaler: “Jeg er glad for, at vi kunne lande denne aftale for de unge menneskers skyld. En effektiv skolegang kombineret med bevægelse på topniveau er ikke hinandens modsætninger – men snarere hinandens forudsætninger. Derfor er vi glade for aftalen, som viser, at vi som kommune godt kan kombinere en effektiv skolegang med sund undervisning og derigennem skabe robuste individer, som er klar til næste skridt i livet”.

HB Køge har fuldtidsansatte trænere for alle hold på U13 til U19-niveau – og det er altså dem, der nu vil kunne råde over spillerne indenfor skoletiden.

Fra HB Køge skal der lyde en stor tak til Køge Kommune for udvidelsen af skoleaftalen og samarbejdet omkring sportsklasserne. Det er klubbens forhåbning og forventning, at aftalen kan være med til at løfte HB Køge og Køge Kommune mod den absolutte top af den sportslige danske talentudvikling.

Capelli Sport