Kramer førte an i sindssyg comebacksejr

Sejr i sæsonens kamp! HB Køge var nede 3-0 ved pausen imod AGF i lørdagens udekamp i næstsidste spillerunde af Gjensidige Kvindeliga. Men i anden halvleg gik Cornelia Kramer, der blev indskiftet i pausen, forrest med et hattrick og Cecilie Fløe pandede sejrsmålet ind til sidst – og så blev den dystre eftermiddag ændret til en af sæsonens bedste.

HB Køge startede opgøret fornuftigt og kom flere gange ned bag AGF-bagkæden i kampens indledning. Men mens de muligheder ikke blev vekslet til de helt store chancer eller scoringer, viste hjemmeholdet sig særdeles effektive, da chancerne begyndte at opstå deres vej. Tre gange slog de til i løbet af den første gode halve times tid – og så var det op ad bakke på den drivvåde og tunge bane i Risskov i det nordlige Aarhus.

I et forsøg på at ændre på kampens udvikling blev Cornelia Kramer sat på banen i pausen, og efter bare fem minutter på banen stak hun afsted fra AGF-forsvaret og prikkede en reducering i mål.
20 minutter senere reducerede Kramer endnu en gang. Denne gang med et fantastisk spark fra hjørnet af målfeltet, der fløj helt op i det fjerneste målhjørne – og så lugtede det for alvor af et comeback. Og der var naturligvis kun én, der kunne fuldende det.

Cornelia Kramer, der scorede hattrick i sæsonens første udekamp mod AGF i efteråret, gentog bedriften og udlignede med små 10 minutter tilbage af opgøret efter godt, vedvarende forarbejde af Olivia García.

En unik mulighed for at afgørede det hele til svanernes fordel fik Emma Regan fire minutter før tid, da HB Køge blev tildelt straffespark. Men canadiererens forsøg fra pletten blev reddet af Katrine Svane i hjemmeholdets mål og så lignede det alligevel, at det ville slutte skuffende for de forsvarende danske mestre.

Men dét vedvarende forarbejde, Olivia García leverede ved det udlignende mål, dobblede amerikaneren op på bare to minutter senere. Efter en fantastisk solotur på tværs af banen, hvor den ene AGF’er efter den anden forsøgte at fravriste hende bolden, sendte hun til sidst bolden i et følt chip henover Katrine Svane. Tiden stod stille, da bolden ramte overliggeren. Men det gjorde Cecilie Fløe heldigvis ikke. Angriberen viste målnæsen og et fantastisk mod, da hun kastede sig frem i bolden og pandede returen i nettet, inden hun blev ramt i hovedet af keeperens desperate hånd.

Fløe kom på benene igen og kunne få minutter efter fejre den vilde comebackssejr sammen med sine holdkammerater og den pæne bunke HB Køge-tilhængere, der havde taget den lange vej for at overvære opgøret i regnen. Med sejren gik lever svanernes håb om en slutplacering på en af de to øverste pladser i rækken fortsat inden Brøndbys kamp mod Fortuna Hjørring senere på lørdagen og FC Nordsjællands opgør mod Kolding søndag.

AGF – HB Køge
1-0 Laura Faurskov (14. min)
2-0 Mathilde Rasmussen (26. min)
3-0 Laua Faurskov (33. min)
3-1 Cornelia Kramer (50. min)
3-2 Cornelia Kramer (71. min)
3-3 Cornelia Kramer (81. min)
3-4 Cecilie Fløe (88. min)

HB Køge startopstilling
16. Alberte Vingum
2. Maria Uhre
6. Georgia Eaton-Collins
7. Samantha Chang
8. Emma Regan
10. Olivia García
12. Sarah Thygesen
13. Cecilie Fløe
14. Daisy Cleverley
23. Agnete Marcussen
26. Mie Leth Jans

Indskiftninger
Cornelia Kramer for Daisy Cleverley (50. min)
Vibeke Andersen for Agnete Marcussen (72. min)
Selma Svendsen for Mie Leth Jans (72. min)
Signe Markvardsen for Olivia García (90. min)

Gjensidige Kvindeliga, slutspil
Lørdag d. 8. juni 2024, 13.00
Vejlby/Risskov Centret

Capelli Sport