Kvinderne tilbage fra træningslejr: 4-1 over FC Nordsjælland

I weekenden afsluttede HB Køge Kvindeelite en god træningslejr i det spanske, hvor det blev til lutter sejre. Afslutningsvis blev Málaga CF Femenino slået med 4-2. En god og velspillet kamp, hvor meget af det arbejde, der har været lagt på træningsbanen blev vist frem.Træningslejren bød også på sociale arrangementer med kulturelle ture, spa, som man kan se et dyb i poolen og endnu mere fodboldtræning under sydens sol.

Efter den gode træningslejr kom HB Køge Kvindeelite hjem til noget af en udfordring. Tirsdag aften ventede FC Nordsjælland på et vindblæst Capelli Sport Stadion. FC Nordsjælland spiller til daglig i den bedste række i Danmark – Gjensidige Kvindelige – hvor de overvintrer på tredjepladsen, så det var absolut en modstander af format, der ventede.

Hvorvidt den hårde blæst gav HB Køge Kvindeelite svanevinger skal være usagt, men fra starten af første halvleg kom HB Køge flyvende ud af starthullerne og orkestrerede det ene angreb efter det andet mod FC Nordsjællands mål.

I det 23. minut kom den fortjente forløsning, da et opspil i højre side endte med en dyb stikning til Kyra Carusa, der vendte rundt på en tallerken og sikkert placerede bolden bag FC Nordsjællands målmand. Selvom duoen i front har arbejdet sammen i relativ kort tid, ser det ud til, at der er etableret en rigtig giftig angrebsduo i form af Kyra Carusa og Lærke Niklasson, der hele tiden voldte problemer for de rødklædte gæster.

Lærke Niklasson var på pletten kort efter den første scoring for allerede minuttet efter 1-0-målet fulgte hun op på en assist fra sin angrebsmakker og øgede til 2-0. Og duoen fortsatte med spil af høj klasse.

Efter 39 minutter førte opspil i venstresiden til en aflevering fra Carusa på tværs af FC Nordsjællands straffesparksfelt. Lærke Niklasson modtog bolden og kunne ganske let med venstrepoten prikke bolden i mål til 3-0. Kyra Carusa sluttede HB Køges målfest af fire minutter før pausen med en scoring på hovedstød. 4-0 og så var kampen faktisk lukket, også selvom FC Nordsjælland kort før pausen fik reduceret til 1-4.

Efter pausen blev det mere fight end flot spil under de vanskelige vejrforhold. Selvom FC Nordsjælland udskiftede tilnærmelsesvis hele holdet, da stadionuret rundede 55 minutter, blev de aldrig rigtigt farlige foran HB Køges mål, og efter en både våd og blæsende omgang kunne HB Køge Kvindeelite glæde sig over en sikker sejr på 4-1 over et af topholdene fra landets bedste række.

HB Køge – FC Nordsjælland // 4-1

1-0 // Kyra Carusa (23.)

2-0 // Lærke Niklasson (24.)

3-0 // Lærke Niklasson (39.)

4-0 // Kyra Carusa (41.)

4-1 // (45.)

Capelli Sport