Kvindernes efterår i tal: Tre spillere var med i alle kampe

Af Per Møller

Efterårssæsonen 2021 er færdigspillet for HB Køges kvindeligahold i Gjensidige Kvindeliga, og truppen er nu gået på en velfortjent jule- og nytårsferie, med en førsteplads i ligaen som det synlige bevis på, at holdet, som jo er forsvarende Danmarksmestre, ikke har hvilet på laurbærrene efter guldsæsonen 2020/21, men er fortsat i samme spor som før sommerferien.

12 sejre og to uafgjorte kampe blev det til i ligaen – det kan næsten ikke gøres bedre.

Det betyder at HB Køge er fem points foran nummer to i ligaen, Fortuna Hjørring, og hele 13 points foran nr. 3, Brøndby IF, inden der den sidste weekend i marts fløjtes op til slutspillet hvor der skal afvikles 10 runder inden medaljerne kan fordeles efter sidste spillerunde lørdag den 4. juni kl. 14.00. Her slutter HB Køge sæsonen af med en hjemmekamp mod – ja, Fortuna Hjørring, på Capelli Sport Stadion i Køge.

Efterårssæsonen har været en meget travl en af slagsen med ikke færre end 24 kampe på programmet – fordelt på 14 i Gjensidige Kvindeligaen, to kampe i Sydbank Cup og 8 kampe i UEFA Women’s Champions League – heraf 6 kampe i gruppespillet.

CL – en kæmpe oplevelse

Deltagelsen i UEFA Women’s Champions League har været en kæmpe oplevelse for såvel holdet, fansene og sponsorerne. De to flotte sejre over tjekkiske Sparta Prag i kvalifikationsrunden betød at HB Køge som alle ved havnede i en frygtindgydende gruppe C i selskab med toppen af poppen i europæisk kvindefodbold: De forsvarende Champions League-mestre fra FC Barcelona, Arsenal FC fra den engelske Women Premier League og TSG 1899 Hoffenheim fra den tyske Frauen Bundesliga.

Det endte – næsten som vi havde ventet – med seks nederlag, men HB Køge-holdet leverede flot i det skrappe selskab og der var tydelig fremgang fra kamp til kamp. Specielt huskes holdets fantastiske indsats i anden runde mod FC Barcelona på hjemmebane, hvor spanierne blev presset til det yderste og først fik afgjort kampen endegyldigt i kampens overtid.

De i alt fire CL-kampe trak ikke færre end 5.935 tilskuere til Capelli Sport Stadion.

Ifølge UEFA’s officielle tilskuerstatistik for efterårets kampe i de fire CL-puljer, så 1.930 tilskuere kampen mod FC Barcelona, 2.103 var på plads til opgøret mod Arsenal FC mens 912 tilskuere havde trodset december-kulden og overværede opgøret mod TSG 1899 Hoffenheim. Til kvalifikationskampen mod Sparta Prag kom 990 tilskuere for at bakke HB Køge-kvinderne frem til sejren på 2-0.

Fornemme tilskuertal – og tallet fra opgøret mod FC Barcelona placerede endda kampen som den tredje bedst besøgte i anden spillerunde kun overgået af kampene Juventus – Chelsea som trak 16.761 tilskuere og Olympique Lyon – Benfica som blev overværet af 4.115 tilskuere.

Returkampen på Stadi Johann Cruyff i Barcelona trak 1.572 tilskuere, hvilket var det næsthøjeste tilskuertal i spillerunden, kun overgået af 6.508 der så opgøret mellem Juventus og Servette Geneve.

Oplevelser som vi alle meget gerne ser gentaget når vi når på den anden side af sommerferien…!

Lad os bare lytte til den smukke Champions League hymne igen på Capelli Sport Stadion.


23 spillere benyttet

Det hårde efterårsprogram har betydet, at trænerduoen Søren Randa-Boldt og Kim Daugaard, der trådte til i sommerpausen, har måtte trække på så at sige alle kræfter i spillertruppen.

I alt har 23 spillere fået spilletid på holdet i den forløbne efterårssæson.

Tre af disse har været med i alle 24 kampe, tre har spillet 23 kampe, mens to spillere har været med i 22 kampe.

Listen over benyttede spillere med antal kampe ser således ud:

1 // Kyra Carusa, Cecilie Fløe, Maddie Pokorny // 24 kampe

2 // Emma Færge, Kaylan Marckese, Selma Svendsen // 23 kampe

3 // Cornelia Kramer, Isabella Obaze // 22 kampe

4 // Kelly Fitzgerald, Laura Guldbjerg Pedersen, Lauren Sajewich // 21 kampe

5 // Sofie Hornemann // 20 kampe

I alt debuterede 12 nye spillere på holdet i løbet af efterårssæsonen. De 12 spillere er:

Cecilie Fløe, Emma Færge, Cornelia Kramer, Sofie Hornemann, Sarah Jankovska, Signe Markvardsen, Cilje Ostenfeld, Ari Romero, Hannah Adler, Anna Walter, Alberte Vingum Andersen og Viktoria Wik.


Pokorny og Fløe topscorere

Holdet scorede i de 24 kampe 39 mål fordelt på 29 i Gjensidige Kvindeliga, 5 i Sydbank Pokalen og 5 i UEFA Women’s Champions League.

Topscorerne blev:

1 // Maddie Pokorny, Cecilie Fløe // 8 mål

2 // Cornelia Kramer // 6 mål

3 // Kyra Carusa // 5 mål

4 // Kelly Fitzgerald // 4 mål

5 // Sofie Hornemann // 3 mål


13 clean sheets

I den anden ende af banen er der også grund til at kippe med flaget.

Ikke færre end 13 gange ud af 24 mulige holdt HB Køges forsvar modstanderne fra at score – 12 gange i Gjensidige Kvindeligaen og en enkelt gang i Sydbank Pokalen – 5-0 sejren på udebane mod Næstved HG, hvor det var debutanten Alberte Vingum Andersen der vogtede buret. De øvrige 12 kampe var det Kaylan Marckese der havde pladsen.


Resultater – hjemmebane (11 kampe)

8 sejre

0 uafgjorte

3 nederlag

Målscore: 21-12


Resultater – udebane (13 kampe)

7 sejre

2 uafgjorte

4 nederlag

Målscore: 18-18


Resultater – i alt (24 kampe)

15 sejre

2 uafgjorte

7 nederlag

Målscore: 39-30


Største sejr

5-0 vs. Næstved HG (25. august 2021)

Største nederlag

0-5 vs. TSG 1899 Hoffenheim (05. oktober 2021)

0-5 vs. FC Barcelona (15. december 2021)

Mest målrige kamp

4-2 vs. Kolding IF (17. oktober 2021)

1-5 vs. Arsenal FC (10. november 2021)

Mindst målrige kamp

0-0 vs. FC Nordsjælland (21. november 2021)


Tak for et rigtig godt efterår med mange gode oplevelser. Vi glæder os til, at foråret skydes i gang med hjemmekampen mod Brøndby IF fredag den 25. marts på Capelli Sport Stadion.

Capelli Sport