Kyra Carusa: HB Køge tog en chance med mig

Følelserne er udenpå. Oplevelserne står i kø. Ordene vælter frem. 

Kyra Carusa siger farvel til Køge med lige dele glæde, stolthed og vemod efter at det er kommet frem, at hun skifter til den engelske klub London City Lionesses.

”For tre år siden kom jeg til HB Køge, og dengang vidste jeg ikke engang, om jeg ville fortsætte med at spille fodbold og have en karriere i denne branche. HB Køge var et hold, der havde brug for mig på et tidspunkt, hvor jeg ligeså meget havde brug for HB Køge.”

”Man tog chancen med mig for at starte dette vanvittige projekt og drømmen om at etablere sig i Kvindeligaen her i Danmark.”

”Da jeg startede her, var jeg bare ved at finde ud af, hvad jeg ville med livet, så det er vildt at sidde her nu og tale om den rejse og den historie, som klubben og jeg har haft sammen.”

”Det var egentlig kun meningen, at jeg skulle have været her i seks måneder. Men da holdet endte med at vinde og rykke op, spurgte klubben mig, om jeg ville forlænge, og dér kunne jeg ikke sige nej. Jeg kunne fornemme, hvor meget historie der bare ventede på at skulle skrives, og jeg ville have fået FOMO (fear of missing out, red.), hvis jeg ikke var hoppet med på projektet. Det er så vildt at tænke på, at kvindeholdet her næsten kun har oplevet succes.”

Store oplevelser

De to danske mesterskaber og Champions League er de begivenheder, der står stærkest i erindringen hos Kyra Carusa.

”Vi fik mulighed for at møde Arsenal, Barcelona og Hoffenheim her på Capelli Sport Stadion i Køge, og vi fik også mulighed for at besøge deres hjemmebane og spille fodbold på et niveau, jeg aldrig i mit liv har spillet på. Det var en oplevelse, jeg aldrig vil bytte og altid sætte pris på. Det er jeg ekstremt taknemmelig for.  Nu kigger jeg på de spillere, der spillede i de kampe – og på mig selv – og ved, at det har ændret mig som spiller.”

Nye udfordringer og mål venter på De Britiske Øer, men Kyra Carusa kommer til at savne klubben, byen og sine holdkammerater. 

”Man skulle tro, at det med at tale om sine holdkammerater ville være nemt, men lige nu er det så svært at sætte ord på de personer, jeg har været så heldig at spille med og være en del af, siger Kyra Carusa, mens hun opremser listen over trænere, personale og medspillere, der alle har efterladt et uudsletteligt indtryk.

”Jeg er så taknemmelig for, at mine holdkammerater accepterede den person, jeg er, både som spiller, leder og menneske. De har altid troet på mig, ligeså meget som jeg har troet på dem.”

”Heldig”

Kyra Carusa slutter af:

”Nu er vi på det punkt, hvor vi går forskellige veje. Ikke på en dårlig måde, men på en måde, hvor vi er rigtig gode venner og som mennesker, der altid vil betyde noget for hinanden i livet. Jeg havde aldrig troet, at jeg som professionel fodboldspiller ville have muligheden for at sige det, men det er jeg så heldig at gøre, når det kommer til HB Køge”.

Capelli Sport