Kyra Carusa lagde vejen forbi

I vinterens transfervindue tog HB Køge afsked med anfører Kyra Carusa, der drog videre til engelske London City Lionesses i Women’s Championship i England.

Den engelske sæson er netop afsluttet, og Carusa har derfor taget hul på fodboldferien. På sin vej hjem mod familien i Californien lagde Carusa dog først vejen forbi HB Køge for lige at hilse på sine tidligere holdkammerater, og for at ønske dem alt det bedste i sæsonens resterende og afgørende kampe.

“Vores sæson er lige afsluttet i England, og jeg ville gerne tilbage til HB Køge og hilse på alle i klubben. Og selvfølgelig også for at komme tilbage til byen Køge, som jo er mit andet hjem,” siger Kyra Carusa med sit altid store smil og fortsætter:

“Det vigtigste var dog at få hilst på trænerstaben og spillerne – mine venner – fordi de betyder meget for mig. Og så er der jo heldigvis også kun en kort flyvetur hertil fra London, så jeg tænkte at det ville være rart at se dem igen, og jeg er virkelig glad for at jeg gjorde det.”

Og efter små fire måneder efter skiftet fra HB Køge til London City sætter Carusa ord på netop det. Udfordringen i en ny klub og et nyt land.

“London har været fantastisk. Jeg tror, at for alle der skifter fra en klub, der er så meget “hjem” og så tager skridtet til et andet hold i en anden liga – det vil altid være en udfordring. Men jeg er virkelig glad for at jeg fik muligheden, fordi det hjælper mig med at udvikle mig som spiller og som menneske. Men det er altid dejligt at være tilbage i Køge”, understreger Carusa.

“Udover Danmark, “hygge” og holdet, selvfølgelig, så har jeg savnet mit hjem her i Danmark. Alt er så normalt her. Selvom jeg kun er tilbage i et par dage, så føles det som om at jeg bare kan træde ind i mit “gamle” liv og på holdet. Cykle til træning, lave mad med pigerne og den slags ting – og bare være sammen med holdkammeraterne. Det føles som om det var i går, at jeg var her. Så jeg kan godt savne, hvor normalt alt føles her.”

I England har hun oplevet en markant anderledes måde gå til fodboldspillet på i forhold til hvad hun prøvede i Danmark.

“Udover at det er et andet land, så er Championship en anden slags udfordring i forhold til spillestil og spillertyper. Det er en meget fysisk liga, og det har helt sikkert givet nogle udfordringer og en anden spillestil, som man skal vænne sig til, men det har været godt. Som spiller skal man kunne tilpasse sig forskellige miljøer – nøjagtigt som da jeg kom til Danmark. Det var vigtigt at jeg lærte en masse fra den danske liga, som jeg nu har taget noget med videre til London,“ slutter Carusa, der nu vender næsen mod hjembyen San Diego og en god sommerferie inden hun – formentlig – skal spille VM med det irske landshold i juli måned.

Capelli Sport