Kyra Carusa solgt til London City Lionesses

HB Køge har solgt anfører Kyra Carusa til den engelske Championship-klub London City Lionesses, der også er en del af Capelli Sport-netværket

Transferen effektueres med øjeblikkelig virkning.

”Kyra er blevet billedet på alt det, vores hold har opnået de senere år med mesterskaber og internationale storkampe. Hun har været vores anfører og den perfekte leder for os. Derfor gør det virkelig ondt, at vi nu må sige farvel til hende. Men der har igennem lang tid været interesse for Kyra udefra og vi har hele tiden været enige om, at når den rigtige mulighed bød sig, ville vi lade hende tage på et nyt eventyr,” siger direktør i HB Køge, Per Rud.

Han fortsætter:

”Vi skal huske, at da Kyra kom til klubben, var vi i den næstbedste række. Hvor hun og vi er nået til i fællesskab nu er helt vildt. Så vi er kede af at det nu er slut, men vi er også enormt stolte over og glade for, at Kyra har fundet en rigtig god klub at fortsætte karrieren i.”

Har været med hele veje
Kyra Carusa kom til HB Køge i februar 2020 og var således med til at rykke svanerne op i Gjensidige Kvindeliga senere samme år. De seneste halvandet år har hun båret anførerbindet i klubben.

Det er således hende, der har ført holdet ud til alle HB Køges kampe i Champions League-regi de seneste år – og det var ikke mindst hende, der løftede DM-trofæet i sommer efter at holdet var gået ubesejret igennem sæsonen. 

For hendes præstationer i sidste sæson blev hun af medspillerne i Gjensidige Kvindeliga valgt som Årets Spiller i ligaen.

I alt nåede Kyra Carusa at spille 79 kampe og score 37 mål for klubben, efter hun debuterede i en 2-0-sejr imod Vildbjerg SF i juni 2020. Hun er således den mest scorende spiller for HB Køge Women nogensinde, og kun Maria Uhre Nielsen har spillet flere kampe for holdet.

Altid gode venner
“Klubben og jeg går nu i forskellige retninger som rigtig gode venner, der altid vil betyde noget for hinanden. I professionel fodbold er det ikke en selvfølge at kunne stå og sige sådan, men det er jeg så heldig at kunne sige, når det kommer til HB Køge,” siger Kyra Carusa.

“Da jeg først kom til HB Køge, var jeg i en periode, hvor jeg ikke vidste, hvad jeg ville med mit liv. HB Køge og jeg fandt heldigvis hinanden på et vigtigt tidspunkt, hvor vi begge havde brug for hinanden. Klubben tog en chance med mig og har fra dag et troet på mig. HB Køge har givet mig plads til udvikling, givet mig lov til at eksperimentere og prøve ting af. HB Køge har troet på mine evner hele vejen, hvilket har formet mig til den person, jeg er i dag”.

LÆS HELE KYRA CARSUAS AFSKEDSINTERVIEW HER

I sin tid i HB Køge debuterede Carusa også for det irske landshold, som hun nu står noteret for otte kampe for. Nu går turen så ”hjem” til De Britiske Øer for Kyra, der dog er født og opvokset i San Diego, Californien.

London City Lionesses, som spiller i trøjer fra Capelli Sport, topper halvvejs i sæsonen den næstbedste engelske række og har således kursen rettet mod Women’s Super League. 

“Capelli Sports netværk har sikret os adgang til mange dygtige spillere, og når Kyra nu forlader os, er det glædeligt, at hun trods alt stadig “bliver i familien,” siger HB Køges direktør Per Rud.

Fra alle i HB Køge skal der lyde en stor tak for alle oplevelserne samt et hjerteligt held og lykke med fremtiden hos London City Lionesses.

Capelli Sport