Lær AC Sparta Praha bedre at kende

Til de vigtige kvalifikationskampe til UEFA Womens Champions League trak vi de tjekkiske mestre i AC Sparta Praha. Første kamp er på udebane på Stadium FC Chomutov den 1. september. Bliv klogere på den kommende modstander herunder.

Historisk har AC Sparta Praha siddet tungt på den tjekkiske liga sammen med naboholdet SK Slavia Praha. Her har AC Sparta Praha vundet 21 ud af 28 mesterskabet, mens SK Slavia Praha har vundet de resterende syv. AC Sparta Praha var også den af de mulige modstandere, der havde flest koefficientpoint i europæisk sammenhæng.

Det længste de er kommet i UEFA Womens Champions League er en kvartfinale, hvor de røg ud til svenske Djurgården tilbage i 2005/2006 sæsonen. De har været en fast del af UEFA Women’s Cup/UEFA Womens Champions League i alle sæsoner siden 2001. Der er altså tale om en modstander, der har stor europæisk erfaring.

De indledte den nuværende sæson med en 3-0 sejr, og senest endnu en storsejr på hjemmebane, da de vandt med hele 9-0 mod Pardubice. De er derfor kommet godt fra land med deres titelforsvar, hvor rivalerne fra SK Slavia Praha endnu engang ser ud til at blive konkurrenten til titlen som tjekkiske mestre.

Ser vi på det nuværende AC Sparta Praha hold, så ledes de af den 30-årige Martin Masaryk, der tidligere havde været cheftræner i Slovan Bratislava, som han førte hele vejen til Champions League. Han har stået i spidsen for AC Sparta Praha siden sommeren 2020.

På spillerfronten har de i deres centrale midterforsvar den 36-årige anfører Petra Bertholdová, der har over 70 landskampe på CV’et, hvor hun også er anfører. Derudover er hun en klublegende og har været en del af holdet siden 2004. Til at score målene har de i front den tjekkiske landsholdsangriber Lucie Martinkova, der i forrige sæson scorede 27 mål.

Du kan tjekke den kommende modstander ud på deres egen hjemmeside: https://sparta.cz/en/team/women-a, og herunder se highlights fra deres kamp mod Glasgow City i sidste sæsons UEFA Womens Champions League:

 

Capelli Sport