Lars J: “Håber at se samme tendenser som mod Roskilde”

Fredag aften skal HB Køge i aktion for anden gang i opstarten, og her skal der bygges på og følges op på sidste uges 3-0’er i første testkamp mod Roskilde KFUM.

Fredagens modstander er Hillerød Fodbold, der spiller med helt i toppen af 2. Division, hvor de jagter oprykning til NordicBet Ligaen. Og kampen bliver med et lidt andet fokus end i årets første test.

“Vi kommer ikke til at spille med to forskellige hold i hver halvleg, ligesom vi gjorde sidst. Hvor mange vi præcist tager med til kampen ved vi ikke helt endnu. Det kommer an på hvad vi har af skader og udfordringer, og i det hele taget, hvad vi har at gøre med, og hvad vi kan supplere med af vores U19-spillere. Men det bliver ikke to forskellige hold ligesom sidst,” fortæller First Team Coach Lars Jacobsen og fortsætter:

“Det er jo en lang opstart, det her, og vi skal gerne derhen, hvor der er nogle, der begynder at spille en time. Den første time bliver ikke nødvendigvis med A-kæden, for der er stadig en masse spørgsmålstegn, og der kommer også stadig spillere ind og ud, men vi stiller stærkt til at starte med, og så begynder vi at skifte ud efter en times tid. Om vi skifter et halvt eller et halvt hold, det ved vi ikke endnu. Det kommer lidt an på, hvordan det kommer til at rulle, men vi begynder at spore os mere ind på hvordan vi skal spille i den første kamp mod Jammerbugt.”

I kampen mod Hillerød vil HB Køge derudover have fokus på nogle af de ting, der er blevet arbejdet med i opstarten indtil nu.

“Vi har i hele vores opstartsplan, og uden at jeg vil kaste det hele ud i offentligt forum, haft fokus på, at vi jo blandt andet skal blive bedre med bolden. Og det er noget af det vi har fokus på også mod Hillerød, udover grundelementerne i vores spil – at vi skal være kompakte og forsvare som en enhed, og at vi har nogle aftaler, der skal overholdes. Og så det her med at blive bedre på bolden. Vi havde nogle gode elementer mod Roskilde KFUM, og scorede nogle flotte mål. Selvfølgelig – og i al respekt – mod et hold, der spiller i en lavere række. Det gør Hillerød også, men de ligger i toppen af 2. Division, og kan meget vel ende med at spille i samme række som os selv i næste sæson. Så det er en stærk modstander, og vi går lige et niveau op i modstand. Derfor kunne det være rart at se nogle af de samme tendenser, som vi så mod Roskilde KFUM.”

Hvad har gjort dig mest glad ved de første tre uger?

“Det har været kvaliteten i træningen. Vi havde til sidst i efteråret mange træningsenheder, hvor vi var meget utilfredse med kvaliteten i træningen, og det viser, at vi er kommet videre. Vi har selvfølgelig også fået nogle dygtige spillere ind, men generelt kvaliteten i de øvelser, vi laver. Det er nogle meget små sekvenser, hvor vi skal hæve stemmen derude. Og helt generelt er vi blevet langt bedre til at holde fast i spillet, holde fast i bolden, bevæge os for hinanden. Den der fleksibilitet vi gerne vil have, den ser vi mere og mere til træning. Der er et langt bedre flow. Flow er måske det rigtige ord. Tingene glider bedre, og spillerne begynder at blive komfortable med de øvelser, vi viser dem, fordi de går igen og igen, og jeg synes at træningsniveauet er langt højere nu. Og det er noget, der gør en træner glad,” slutter Lars Jacobsen.

Træningskampen mod Hillerød spilles fredag aften på Herfølge Stadion med kampstart kl. 18.30. Der er gratis adgang til opgøret, men på grund af de stadig gældende coronarestriktioner, skal man som tilskuer sidde ned under hele kampen.

Hvis du ikke har mulighed for at være på plads på Herfølge Stadion til kampen, så vil kampen blive livestreamet på linket herunder.

// Gå til livestream //

Træningskamp

HB Køge – Hillerød Fodbold

Fredag den 28. januar kl. 18.30

Herfølge Stadion

Gratis entré

Capelli Sport