Lars J. ser tilbage på debuten mod Horsens: Har måtte indgå nogle kompromiser siden da

Når HB Køge mandag aften igen spiller på Capelli Sport Stadoin, så bliver det imod dét mandskab, hvor Daniel Agger og Lars Jacobsen havde deres officielle debut, nemlig Horsens. Debutkampen blev vundet med 2-0, men meget er sket siden. Hbkoge.dk har taget en snak med First Team Coach Lars Jacobsen om perioden fra den første officielle kamp til nu:

“Det har været en spændende første periode i klubben, men også en svær periode. Vi føler lidt, at vi har haft svært ved at skabe de relationer og kontinuitet i holdet, som vi havde håbet på. Efter en rigtig god pre-season så har vi været udfordret af rigtig mange skader, der har gjort, at vi har skulle ændre holdet uge efter uge. Dermed har vi ikke kunne udvikle de ting, vi gerne ville. Vi er nået et stykke vej, men dér hvor vi rigtig gerne vil tage projektet hen, der er vi ikke nået til endnu”, forklarer Lars Jacobsen om den første periode, og uddyber: 

“Vi vidste godt, at det ville blive svært og at det ville tage noget tid, hvis vi på sigt vil være det her aggressive og bolddominerede hold. For det er dét, vi gerne vil blive på sigt. Der er et stykke vej endnu, men vi ligger hele tiden lag på. Jeg tror, at det er vigtigt, at vi i respekt for rækken og vores egen situation fokuserer på at få skrabet point sammen. Derfor har vi også nogle gange indgået nogle kompromiser i forhold til spillestil, hvor vi har sørget for, at vi var solide og svære at spille mod”. 

HB Køge havde en rigtig god pre-season, men har været hårdt ramt af skader på flere pladser. Det har dog ikke kun været negativt, da flere af klubbens egne talenter har grebet muligheden for spilletid:

“Efter en god pre-season så går man jo ind til sæsonen med en idé om, hvilke spillere der kommer til at spille, men selvfølgelig med nuancer i det. Men der har vi nok lært, at det kan du ikke altid regne med. Vi har haft en del skader, men også nogle unge spillere, der har gjort det virkelig godt og fået en masse spilletid. Så det har været positivt, at vi har kunne bringe de her unge spillere, men selvfølgelig også på baggrund af, at vi har haft utrolig mange skader. Men sådan er det og måske høster vi nogle frugter af den her periode på et senere tidspunkt, da vi har nogle unge spillere, der er foran i deres udvikling, da de har fået meget spilletid”, forklarer Lars Jacobsen.  

Det er ikke kun som hold, at HB Køge har udviklet sig i den første periode, men det har de også internt i trænerteamet, hvor både Daniel Agger og Lars Jacobsen er nye i trænergeringen.

“Vi bliver jo også klogere hele tiden. Jeg synes, at vi har fået oparbejdet nogle rutiner, rytmer og relationer intern i trænerteamet, der gør, at det kører rigtig fint. Så det er vi rigtig glade for, men så gælder det også om, at finde de roller, der passer de enkelte bedst på træningsbanen. Der tror jeg, at vi er blevet rimelig klar over, hvor vi hver især har vores stærkeste kompetencer henne”, siger Lars Jacobsen. 

Mandag kl. 18.30 tager HB Køge mod Horsens på Capelli Sport Stadion. Det bliver en svær kamp forventer Lars Jacobsen, mod et hold, han er sikker på, kommer til at spille med om oprykningspladserne. Lars Jacobsen sætter nogle ord på modstanderen herunder:

“Vi møder et stærkt hold mandag. Horsens har nogle individuelle spillere, som er rigtig dygtige. Jeg tror, ligesom da vi mødte dem sidst, at vi skal sørge for at være kompakte, når vi forsvarer og aggressive, når vi angriber. Vi skal være langt bedre på bolden, end vi var mod Hvidovre IF. Så det håber jeg, at vi ser mod Horsens, selvom det er et dygtigt hold, vi skal møde. Det er jo et revanchelystent hold, der skal vinde for at hænge på i toppen, så det bliver en svær kamp for os”

Da HB Køge senest mødte AC Horsens, blev det til en 2-0 sejr på udebane, hvor blandt andet Pierre Larsen scorede et fantastisk mål. Gense mål, højdepunkter og den første sejr i sæsonen herunder.