Laura Guldbjerg Pedersen: “En utrolig rejse”

Da Laura Guldbjerg Pedersen blev kontaktet af den tidligere cheftræner i HB Køge, Peer Lisdorf, så regnede hun egentlig med, at det var slut med topfodbold. Hun blev overtalt af projektet og på det tidspunkt spillede klubben kvalifikationskampe til Danmarks bedste kvindelige række, Gjensidige Kvindeligaen. Nu står hun to år senere, som en af de bærende spillere og skal spille UEFA Womens Champions League med HB Køge:

“Det har været en utrolig rejse for mig og hele klubben. Nu står vi foran en kæmpe oplevelse, som jeg er utrolig stolt over at være en del af. Det var ikke noget, jeg havde forventet, da jeg skrev under med HB Køge for to år siden, og jeg havde ikke regnet med at være en del af det, hvis det kom så langt”, fortæller Laura Guldbjerg Pedersen og uddyber:

“Jeg tænkte, at jeg skulle stoppe med fodbold og have fokus på min uddannelse. Men Peer og klubben overtalte mig, og nu er jeg glad for, at det endte med HB Køge. Jeg kom til et nyt hold, der var uprøvet på højeste niveau. Men jeg kunne mærke, at klubben var målrettet, og vidste, hvad de ville. Som spiller er det fedt at være en del af en klub, hvor jeg kunne mærke, at man kan gøre ting sammen og stoler på projektet”

Forsvarskrumtappen Laura Guldbjerg Pedersen har været en fast del af et forsvar i HB Køge, der indtil videre blot har lukket blot et mål ind de seneste seks kampe. Hun beskriver sin egen udvikling således:

“Min egen udvikling har jo været ret markant. Jeg går fra at være fast mand i BSF, uanset om jeg træner eller ej. Mens vi nu har vildt dygtige forsvarsspillere siddende på bænken, så hvis du ikke er dygtig nok en kamp, så kan man godt mærke, at de andre puster dig i nakken. Det holder en oppe på tæerne og sørger for, at man altid er i udvikling. Jeg kan også mærke, at alle lige give sig 10 % mere til træning, når der er kamp om pladserne. Så det har haft stor betydning for min udvikling”.

Onsdag aften gælder det så AC Sparta Prag i returopgøret i UEFA Womens Champions League, hvor HB Køge står med fine muligheder for at ryge i gruppespillet, da man vandt med 1-0 i den første kamp i Tjekkiet. Og onsdagens kamp, er et opgør, som den stærke midterforsvarer ser frem til:

“Jeg glæder mig helt vildt til at spille på hjemmebane. Det er efterhånden lang tid siden. Der er altid god stemning, mange fans og de andre hold ved, at vi har en god hjemmebane. Vi er svære at møde på eget græs med vores fans i ryggen, og det skal vi udnytte i morgen”

Udover at se frem til at spille foran et efter retningslinjerne fyldt Capelli Sport Stadion, så vil der være nogle på tribunen, der betyder ekstra meget for Laura Guldbjerg Pedersen:

“Min familie kommer også til at sidde på tilskuerpladserne, og det betyder bare altid lidt mere, når der sidder nogle på lægterne, der betyder noget for en. Så jeg ser frem til kampen i morgen, og håber, at vi i en fantastisk kulisse kan skabe et godt resultat”.

Nu har Laura Guldbjerg Pedersen været en del af HB Køge i over to år. Først var hun med til kvalifikationskampene til Gjensidige Kvindeligaen, dernæst var hun med til at vinde det danske mesterskab i klubbens første sæson i Gjensidige Kvindeliga og kan hun se frem til at skulle spille Champions League på hjemmebane. Udviklingen stopper dog ikke her, mener forsvarsprofilen:

“Jeg tror bestemt ikke, at udviklingen stopper her. Med den indstilling som klubben og spillerne har, så er vi først lige begyndt. Vi har en sulten trup, der hver gang vi opnår noget, får lyst til at opnå mere. Jeg tror, uanset hvad resultatet bliver i morgen, at vi alle har fået ekstra motivation til at forsætte denne spændende udvikling”.

Returopgøret i morgen på Capelli Sport Stadion starter kl. 18.00 og hvis du ikke har mulighed for at være på plads på stadion, så kan kampen streames på linket her.

Capelli Sport