Lehm på vej til Danmark: Ghana Premier League suspenderet

Henrik Lehm er på vej retur til Danmark fra Ghana efter, at den ghanesiske bedste række er blevet suspenderet de næste fire uger. Som et forsøg på at begrænse spredningen af covid19-virussen er fodbold over hele verden sat på hold og det gælder også på det afrikanske kontinent, hvor alle offentlige forsamlinger samt private forsamlinger med mere end 25 mennesker i går, mandag, blev banlyst i Ghana for de næste fire uger – og altså herunder Ghana Premier League.

Læs også: Henrik Lehm bliver cheftræner og akademileder i Ghana

I januar drog Henrik Lehm til Capelli Sport-klubben Inter Allies FC, hvor han siden har fungeret som cheftræner og akademileder. Der har han høstet stor succes – blandt andet ved at blive kåret til månedens træner for februar måned. Men det sættes der også en midlertidig stopper for nu. Lehm er på vej retur til Danmark og foran ham venter der formentlig en besværlig men nødvendig rejse:

– ”Da jeg var i Ghana for godt og vel to uger siden, kunne jeg mærke, at jeg egentlig bare gerne ville hjem. På det tidspunkt var smitten ikke så udbredt på det afrikanske kontinent, men med tanke på deres sundhedssystem, var det bedre at være hjemme ligesom det er tilfældet med Henrik Lehm nu” siger direktør i HB Køge Per Rud,
– ”Han er på vej hertil, men det tager tid på grund af den nuværende situation. I første omgang havde han en billet med mellemlanding i Amsterdam, men den er annulleret og nu er planen så, at han flyver til Brussel og derfra videre til Hamborg. Men hvordan han kommer fra Hamborg og til Danmark har vi ikke fundet en løsning på endnu. Vi har været nødt til at agere meget hurtigt og hurtigst muligt få Henrik retur.”

Det forventes, at Lehm bør kunne krydse grænsen fra Tyskland til Danmark enten med tog eller i bil som følge af regeringens udmelding om, at grænsen kun kan krydses såfremt man har et ”anerkendelsesværdigt formål”, mens danske statsborgere altid kan komme ind, hvorfor Lehm snarest forventes tilbage i landet.

Capelli Sport