Leth Jans foran muligt comeback: “Har glædet mig sindsygt meget”

Efter halvanden måned på sidelinjen kan Mie Leth Jans endelig komme i aktion for HB Køge igen. Anføreren er således en del af truppen til lørdagens hjemmekamp mod Fortuna Hjørring og kan dermed gøre comeback oven på den skade, der ramte hende i første spillerunde mod FC Thy-Thisted Q.

“Jeg har glædet mig sindsygt meget og savnet helt vildt at spille. Det er hårdt at stå udenfor og kigge på. Kun at kunne tænke, at jeg godt kunne have hjulpet holdet men ikke have mulighed for rent faktisk at gøre det,” fortæller Mie Leth Jans.

Skaden ramte efter en lille times spil af sæsonens første betydende opgør og diagnosen lød på et delvist overrevet ledbånd. En skade der normalt tager 6 til 8 uger blive spilleklar igen ovenpå. Lørdag er det præcis seks uger siden skaden ramte.

“Det har føltes som lang tid, men jeg er jo egentlig kommet så hurtigt tilbage, som man kunne håbe. Og det har jo heller ikke været så lang tid, når man kigger på, hvor lang en sæson er. Men det var lige her i starten og det føltes som om, vi næsten kun lige var kommet tilbage fra sommerferie, da det skete. Det har nok gjort, at det føltes længere end det var,” siger Mie Leth Jans, som blandt andet gik glip af kvalifikationskampene til UEFA Women’s Champions League.

Nu glæder hun sig til at komme tilbage på holdet og bidrage med sin store erfaring og lederegenskaber – men først og fremmest fokuserer hun på, at holdet kommer til at vinde de kommende kampe.

“Jeg vil bare gerne have vi vinder – uanset om jeg så kommer til at spille eller ej. Det må være op til Kim og den fysiske stab, om jeg skal det. Men hvis jeg kommer i spil, vil jeg ind og bidrage med det, jeg kan. Med lederskab og med at holde den høje kvalitet hele vejen igennem kampene. Måske hjælpe nogle af vores unge spillere med, hvornår vi bare skal holde det simpelt og sprede noget ro,” siger anføreren, som forventer en svær kamp men alligevel forlanger en sejr:

“Fortuna spiller god teknisk fodbold og har nogle dygtige spillere. Så vi skal præstere for at vinde, men det synes jeg også godt, vi kan forlange af os selv. Med den historik Fortuna har i dansk kvindefodbold kommer vi aldrig til at undervurdere dem, men jeg synes, vi skal vinde” slutter hun.

Senest de to hold mødtes vandt HB Køge med 4-0 på Nord Energi Arena i Hjørring – en sejr der effektivt sikrede svanerne mesterskabet i seneste sæson.

Der er kick-off på opgøret lørdag allerede klokken 12.45 på Capelli Sport Stadion. Billetter til kampen kan købes på hbkoge.eventii.dk, mens opgøret også kan følges på Viaplay og TV3 Sport.

Capelli Sport