Liam Jordan: Skal give tilbage til fansene

I onsdagens lokalopgør mod FC Roskilde måtte Liam Jordan for første gang i sæsonen se sig henvist til en bænkplads, da kampen blev fløjtet op. Således kunne han de første 53 minutter blot se til, mens hans holdkammerater først kom foran og siden bagud.

Men da sydafrikaneren blev skiftet ind, skulle han kun bruge tyve minutter, inden han satte sit aftryk på kampen og med en vaskeægte klassescoring bragte HB Køge på 3-2, der blev kampens resultat.

Næste opgave er søndag eftermiddag, hvor Fremad Amager kommer på besøg på Capelli Sport Stadion. Det er et hold HB Køge kender ganske godt og senest mødte i sommerens forberedende kampe, hvorfor Liam Jordan glæder sig ganske meget:

– Jeg tror, det bliver en spændende kamp på søndag mod Fremad Amager. Vi har spillet mod dem to gange i løbet af det sidste halve år og i begge kampe var resultaterne ikke ligefrem at foretrække (0-1 og 1-1, red.). Men særligt i pre-season tænkte vi mindre på resultatet og mere på processen. De har et ganske godt hold, som står godt til os, siger Liam Jordan,

Læs også: Kampreferatet fra sommerens træningskamp mod Fremad Amager

– Søndagens kamp bliver mellem to hold, der spiller god fodbold og gerne vil have bolden for fødderne. Jeg tror, det bliver en super spændende kamp, hvor der nok kommer et par mål – gerne flest til os. Men det kommer til at handle meget om, hvem der kommer bedst fra start. Det bliver også super vigtigt, at vi får et clean sheet i sådan en kamp.

Det har været en uvant rolig sæsonstart for Jordan, der sidste sæson scorede syv mål og lavede 11 assists i 31 kampe. Han havde således hverken haft sidste eller næstsidste fod på bolden inden onsdagens scoring mod FC Roskilde – og det til trods for en ellers god optakt. Men det er ikke noget, han selv tænker meget over. Så længe, han kan få lov at kæmpe og forsøge at gøre en forskel:

– Jeg synes, at jeg har været i god form siden sæsonen startede. Det kan være meget normalt, at man lige skal have banket rusten af, få en fornemmelse af holdet og de forskellige modstandere. At komme ind mod FC Roskilde og score føltes rigtig godt for holdindsatsen. For min egen selvtillid var det også rart at se, at om jeg starter inde eller ude, så kan jeg gøre en forskel. Mod Fremad Amager vil jeg have den samme type indflydelse og få tre point – om jeg starter på bænken eller på banen.

Det er vidst ingen hemmelighed, at Liam Jordan fortrækker at starte inde – også selvom en startplads på bænken i onsdags kastede et fremragende og afgørende mål af sig:

– Jeg tror, at alle spillere vil foretrække at starte inde og gøre en forskel fra start. Når man bliver skiftet ind, skal man oftest “go with the flow” og følge den rytme, som kampen har taget. Det kan være lidt sværere at gøre en forskel på den måde. Men jeg tror ikke, at det partout er bedre at starte inde eller ude – det afhænger meget af, hvad dit mål er som spiller. Jeg vil altid gå efter at være i startelleveren, siger Liam Jordan og støtter helt op om trænerteamets beslutninger,

– Jeg synes, at der er blevet truffet en masse gode valg i forhold til, hvordan de hidtil startende elleve er blevet sat sammen. Det stoler jeg 100 % på. Jeg ved, at trænerteamet kan stole på og sætter deres lid til alle spillerne – også mig. Vi vil gøre, hvad der skal til for at få en hjemmebanesejr.

Søndag kan det så blive til sæsons første hjemmebanesejr, hvis Fremad Amager bliver slået. Det vil betyde meget, ikke blot for holdet, men særligt for nogle af dem, der betyder allermest for holdet:

– Vi har brug for at få en sejr på vores hjemmebane. Det er ved at være på tide, og vi hungrer alle efter det.

– Det er meget vigtigt, at vi giver noget tilbage til fansene. Vi skal vise vores fans, at deres støtte betyder noget, når vi spiller hjemme. Når man ikke har vundet på hjemmebane i stykke tid, så begynder folk helt naturligt at stille spørgsmålstegn ved, hvorfor de så overhovedet bør komme på stadion. Derfor er det vigtigt, at vi underholder og beviser noget. Det er vigtigt for byen, klubben og vores fans, at man er stolt over at være fra HB Køge. Det skal vi støtte op om, slutter Liam Jordan af.

 

NordicBet LIGAEN

HB Køge – Fremad Amager

Søndag den 25. august kl. 14.00

Capelli Sport Stadion

 

Capelli Sport