Lisdorf efter pokalexit: Brøndby var mere i balance

Selvom HB Køge kæmpede bravt og til sidste fløjt, var det ikke nok i søndagens semifinale mod Brøndby IF. Efter at have indkasseret to mål i første halvleg var der lange udsigter til avancement til finalen og det endte da heller ikke med andet end en sejr til gæsterne fra Vestegnen, som vandt med den samlede score 6-3. Den første af de to semifinaler var nemlig endt med en 4-2-sejr til Brøndby og det var forud for søndagens kamp en tydelig, svær opgave, der ventede Peer Lisdorfs tropper, der alligevel troede på successen.

“Inden kampen troede vi da selvfølgelig på, at hvis vi kom foran, kunne vi gøre det rigtig spændende i dag. Det var da ikke urealistisk at gå efter at vinde 2-0 eller 3-1 og komme i finalen, det var indstillingen i dag. Vi kunne ret hurtigt se, at kampen blev punkteret, da de får scoret først en og siden to gange”, siger cheftræner Peer Lisdorf efter nederlaget og uddyber om gameplanen, der måtte ændres undervejs.

“Derefter gjaldt det mest om at få stabiliseret i første halvleg samtidig med, at vi selv skulle score. Det lykkedes vi med og da vi går til pause har vi jo lige scoret til 1-2. I anden halvleg forsøger vi at få et mere offensivt mindset og selvom vi lykkedes med det, er det måske lidt for sent i kampen, at vi samtidig får de helt store chancer. Men dybest set må vi bare indrømme at se over to kampe, har Brøndby været bedre end os”.

Det var første gang, at HB Køge havde kvalificeret sig til en semifinale i Sydbank Kvindepokalen. Det samme kan ikke just siges om Brøndby IF, der har vundet landspokalturneringen hele 11 gange, spillet Champions League gennem mange år og derved har opbygget en erfaring i de afgørende situationer, som cheftræneren mener, at HB Køge endnu har til gode at opnå.

“Der er ingen tvivl om, at hvis du ser på Brøndbys hold har de jo mange spillere, der har prøvet de her kampe før – Champions League, pokalturnering og DM – hvor det hele er tilspidset og det er knald eller fald. Så de er nok lidt mere i balance og kan drage nytte af nogle erfaringer. For mange af vores spillere er det første gang, de er i en pokalsemifinale og er også lidt mere nervøse”,

“Jeg ville gerne have dem til at lave det, jeg kalder et ‘Redbull-pres’, hvor man bevæger sig meget fremad for at få løsnet lidt, slår nogle lange bolde og får brugt lidt fysisk for at koble hjernen lidt fra. Det lykkedes aldrig og i stedet blev det Brøndby, der slog lange bolde på os”, afslutter Peer Lisdorf efter søndagens nederlag til Brøndby IF.

Næste opgave for Lisdorf og holdet bliver Fortuna Hjørring, der næste lørdag tager mod HB Køge i den første runde af Gjensidige Kvindeligaens mesterskabsslutspil.

HB Køge – Brøndby IF

Sydbank Kvindepokal

Søndag den 28. marts kl. 15.00

Capelli Sport Stadion

Capelli Sport