Lisdorf før sæsonstart: Spillerne er sultne

Lørdag eftermiddag tager HB Køges kvinder hul på foråret, når Fortuna Hjørring kommer på besøg på Capelli Sport Stadion i Sydbank Kvindepokalens kvartfinale. Dermed afsluttes en noget rodet opstart, der har budt på en række aflyste træningskampe, en aflyst træningslejr – men alligevel højt humør og højt niveau på træningsbanen.
Opstarten er blevet brugt på at ændre det spillemæssige udtryk. Her har de mange timer på træningsbanen været til gavn i forhold til at kunne pleje og udvikle detaljer.

“På trods af corona og herunder aflysning af en række træningskampe har spillerne kløet på med optimisme og mod. Vi har ændret lidt i vores spilsystem, så det har vi haft meget fokus på. Det har selvfølgelig blandt andet handlet om, hvordan vi skal implementere det i træningen og hvordan vi skal positionere os. Pigerne har taget rigtig godt imod det og har også kunne se det helt konkret, da vi har fået optaget alle vores kampe, hvilket har givet os noget konkret at arbejde og evaluere med”, siger cheftræner Peer Lisdorf, der også er positivt begejstret for den fysiske forfatning på holdet. Et resultat af en dedikeret indsats og hårdt arbejde gennem en længere periode”

Stephanie Ribeiro er en af de nye ansigter i truppen – her er den amerikanske angriber i aktion mod FC Nordsjælland i januar måneds træningkamp, som HB Køge vandt 3-0.

“Det ser ud, som om spillerne har overskud i forhold til deres eksplosive løb og samtidig beholder overskuddet i løbet af de længere træningspas og kampe. I forhold til styrketræningen har vi jo fået et nyt, lækkert fitnesslokale i klubben, som vi har brugt samtidig med, at vi selvfølgelig har overholdt restriktionerne. Derudover har spillerne også trænet godt derhjemme, og det betaler sig. Mit indtryk er, at alle vores spillere hele tiden lever mere og mere professionelt med hensyn til træning, kost, søvn og generel adfærd. Så jeg synes, at det ser rigtig fornuftigt ud”.

Også udenfor banen går meget for tiden op i en højere enhed. Med ganske få udskiftninger er den gruppe, der gik til vinterpause som landets bedste fodboldhold relativt intakt og er blevet suppleret med nye kræfter som Stephanie Ribeiro, Kaylan Marckese, Isabella Obaze og Silke Bonnén. De er alle faldet godt til og har fra dag ét mødt åbne arme fra en sammentømret gruppe.

Lisdorf med taktiske justeringer til midtbanedynamoen Cecilie Buchberg (tv.) og Kelly Fitzgerald (th.)

“De nye spillere, der er kommet til, er blevet taget rigtig god imod. Vi har et miljø, hvor alle er velkommen, selvom det kan være direkte konkurrenter, og det er sådan noget, jeg bliver rigtig glad for som træner. For når spillerne er imødekommende og åbne, så spiller det ofte bedre på banen. Og skal man præstere indenfor kridtstregerne, skal man også have det godt som gruppe og kunne integrere nye spillere”, fortæller cheftræneren og glæder sig over, at det gode sammenhold forhåbentlig på lørdag kan omsættes til et stærkt resultat.

“Jeg fornemmer, at spillerne er sultne, glæder sig til kamp. Og så betyder det bare noget ekstra, at vi har en kamp at se frem til – nu er der endelig noget på spil”.

Capelli Sport