Litauiske spillere på besøg i HB Køge

Tilbage i juli måned rådgav HB Køge den internationale turnering, Capelli Sport Cup Lithuania, der blev afholdt af den litauiske klub Utenis Club. Her viste piger fra U16 – U19 sig frem ved denne turnering. Her gjorde otte litauiske spillere det så godt, at de i denne uge er på besøg i HB Køge for at træne med, se facilitere og høre oplæg om, hvordan det er være i en professionel klub.

Netop oplæg holdt Isabella Obaze og Maddie Pokorny for de litauiske spillere tirsdag formiddag omkring deres karrierer, liv som professionel og tilværelsen i HB Køge:

“Det vigtigste råd er, at i gør alle ting for jeres egen skyld. Ikke jeres forældre eller nogen andres. I skal nyde at spille fodbold og det skal være sjovt, så kommer man længst. Sæt jer selv først og stræb efter at blive så dygtig som mulig, men det skal være for jeres egen skyld”, sagde Maddie Pokorny om, hvad hendes vigtigste råd var til de unge litauske piger.

Besøget fra de litauiske spillere er en gevinst af den strategiske satsning, der sker på tværs af landegrænser inden for Capelli Sport. Det muliggør læring, vidensudveksling og at talentfulde spillere kan komme til prøvetræning i HB Køge. Det er en mulighed for unge ærgerrige talenter fra de mange forskellige internationale klubber, der samarbejder via Capelli Sport:

“Det er en fed oplevelse, og det er sjovt at se, hvordan livet som professionel fodboldspiller er. Derudover var Maddie og Isabella gode til at fortælle om dem selv og deres liv som fodboldspiller”, sagde den 12-årige Augusta, der er en af de otte spillere på prøvetræning.

De litauiske spillere skal i første omgang træne med, opleve kulturen i det professionelle setup og ikke mindst lære af, hvordan man træner i HB Køge ugen ud.