Målmandstræner går op i kvalitet

For to år siden blev Heidi Johansen ansat som den første kvindelige træner i dansk herrefodbold, da hun overtog rolle som målmandstræner i HB Køge. Og Heidi Johansen nyder at være i en ambitiøs klub, der stemmer godt overens med hendes egne ambitioner.

”Jeg satser på at jeg skal være her i noget tid endnu, og jeg håber da på, at vi på et tidspunkt kan komme i Superligaen. Der er ingen tvivl om at mine egne ambitioner er at jeg vil træne på så højt niveau, som overhovedet muligt”, lyder det fra Heidi Johansen.

Ud over jobbet som ansvarlig for målmandstræningen omkring HB Køges 1. Divisionshold, så har Heidi Johansen også hovedansvaret for ungdommen, og har dermed styr på målmandstrænerne i ungdomsafdelingen, og kan på den måde sætte noget struktur og linje op til førsteholdet.

”Føler jeg er et godt sted”

”Jeg er rigtig godt tilfreds. Jeg udvikler mig fra dag til dag. Jeg kom fra at være målmandstræner på et landshold, hvor man kan sige, at det er noget anderledes arbejde, hvor man er samlet otte-ni dage, og det handler meget om præstationen lige til kampen, mens det på et klubhold er fra uge til uge”.

”Jeg har meget større indvirkning på udviklingen generelt på de målmænd, der er her, og jeg kan godt lide at jeg har begge dele, fordi det er med til at gøre mig dygtigere. Jeg føler, jeg er et godt sted, så jeg håber selvfølgelig, at jeg skal være her et stykke tid endnu”, fortæller Heidi Johansen der stadig er målmandstræner for det danske kvindelandshold, der for nylig kvalificerede sig til EM-slutrunden.

Skifte til HB Køge trak overskrifter

Da Heidi Johansen for to år siden blev ansat som den første kvindelige træner i dansk topfodbold på herresiden trak det en del overskrifter. Men for hende selv er netop det faktum ikke noget hun skænker mange tanker i hverdagen.

”Helt ærligt, så går jeg ikke så meget op i ligestilling. Jeg går op i kvalitet. Jeg går op i om man er dygtig nok. Jeg er for eksempel fuldstændig ligeglad om vi har en kvinde eller en mand til at dømme vores kampe, hvis bare vedkommende er dygtig nok, så for mig handler det om at udføre det arbejde, jeg skal gøre”.

”Ja, jeg skal selvfølgelig bevise mig, og som jeg også har sagt før, så var jeg måske bagud på point fra starten, men så er det jo meget godt at vinde alligevel, så på den måde, så tænker jeg ikke over det. Jeg arbejder her fuldstændig uanset køn, og det er jeg egentlig meget afklaret med”.

Heidi Johansen er opvokset i Sønderborg, men har som en del af sin egen fodboldkarriere boet 15 år i Hjørring. De seneste to år har hun boet på Nørre Boulevard i Køge.

Oskar Snorre, Heidi Johansen og Casper Hauervig.

Capelli Sport