Målrig testkamp mod Sveriges nummer seks

HB Køges NordicBet Liga-mandskab tabte lørdagens testkamp i Malmø mod Kalmar FF med 4-3 efter et underholdende opgør. Kalmar, der blev nummer seks i den bedste svenske række i 2023, var effektive og straffede svanerne hårdt i en kamp, der blev afviklet i et godt tempo og på et højt teknisk niveau.

HB Køge tog ellers føringen efter bare tre minutter, da Sebastian Larsen fra kanten af feltet fladt flugtede en returbold efter et hjørnespark ind i det korte målhjørne.

Midtvejs i 1. halvleg udlignede Kalmar imidlertid, da et langskud tog en stor afretning og sejlede henover hovedet på en chanceløs Berkant Bayrak i målet.

Begge mandskaber ville gerne sidde på spillet og pressede højt når modstanderne sad på bolden. Dén disciplin viste svenskerne sig bedst til – to gange i løbet af første halvleg fik de opsnappet bolden tidligt i svanernes opspil og det resulterede i to scoringer.

I sidste minut af første halvleg fik Erkan Semovski tilkæmpet sig et frispark i en fordelagtig position udenfor Kalmars målfelt. Herfra sendte Marcus Gudmann bolden i mål via en afretning i Kalmar-muren og pausestillingen var således 3-2 til svenskerne.

Kort inde i anden halvleg var indskiftede Christian Tue tæt på at udligne, da et frisparksforsøg – denne gang fra hans fod – tog overliggeren af svenskernes mål. Tue var en af fire mand, der kom ind i pausen og efter en times spil blev de resterende syv fra den oprindelige start-11’er så også erstattet af friske kræfter.

I alt kom fem spillere fra klubbens U19-hold på banen i løbet af opgøret.

Ikke lang tid efter masseudskiftningen kombinerede Kalmar sig igennem og scorede til 4-2. Det var såmænd den tidligere HB Køge-spiller Jacob Trenskow, der sendte bolden i mål.

I kampens slutfase fik HB Køge endnu en gang reduceret, da Gabriel Larsen opfangede en svensk opspilsfejl og sikkert satte bolden op i nettaget. I de afsluttende minutter af opgøret pressede svanerne på for en udligning, hvor blandt andre Niklas Jakobsen og Jonas Idris forsøgte sig. Tiden løb dog ud inden det lykkedes, og det endte derfor med et nederlag efter en ellers givende testkamp.

”Der var mange rigtig fine elementer i vores spil i dag. Vi er selvfølgelig ikke tilfredse med at lukke så mange mål ind og vi må lære af de fejl, der førte til dem. Med det sagt, må vi også respektere og anerkende at det var en stærk modstander vi var oppe imod. På den baggrund kan vi godt være tilfredse med det vi præsterede og også at vi selv fik lavet tre fine mål. Jeg synes, det var fornuftigt overordnet set,” sagde cheftræner Nicklas Pedersen efter kampen.

Kalmar FF 4-3 HB Køge
0-1 Sebastian Larsen (3. min)
1-1 Simon Skrabb (24. min)
2-1 Simon Skrabb (33. min)
3-1 Melker Hallberg (42. min)
3-2 Marcus Mustac Gudmann (45. min)
4-2 Jacob Trenskow (68. min)
4-3 Gabriel Larsen (81. min)

HB Køge startopstilling
Berkant Bayrak
Marcus Mustac Gudmann
Nemanja Cavnic
Janus Seehusen
Mike Jensen
Youssef Dhaflaoui
Sebastian Larsen
Casper Jørgensen
Jafar Arias (Prøve)
Emil Villumsen

HB Køge indskiftninger
Dulat Talyspayev for Berkant Bayrak (45. min)
William Madsen for Mike Jensen (45. min)
Christian Tue for Erkan Semovski (45. min)
Ifenna Dorgu for Jafar Arias (45. min)
Silas Hald for Nemanja Cavnic (61. min)
Vinicius Faloni for Marcus Mustac Gudmann (61. min)
Erem Özkul for Emil Villumsen (61. min)
Jonas Idris for Sebastian Larsen (61. min)
Mikkel Durlev for Janus Seehusen (61. min)
Gabriel Larsen for Casper Jørgesen (61. min)
Niklas Jakobsen for Youssef Dhaflaoui (61. min)

Lørdag d. 27. januar 2023, 13.00
Malmö Idrottsplats
Capelli Sport