Malte Amundsen: Vi har meget respekt for HB Køge

Fra 2015 og frem til januar 2018 var Malte Amundsen en fast bestanddel af førsteholdstruppen i HB Køge, hvor han efter salget af Kristian Pedersen hurtigt blev en vigtig brik med et offensivt antrit fra sin plads på venstrebacken. Som kun 19-årig blev han med store udsigter solgt til den norske storklub Rosenborg BK. Det blev ikke til den ønskede succes og efter et kort ophold i Tyskland vendte Amundsen i januar sidste år tilbage til Danmark og Vejle BK.

Søndag eftermiddag står Amundsen og Vejlemandskabet over for HB Køge, når Vejle Boldklub på hjemmebane byder HB Køge indenfor til forårets første kamp i NordicBet LIGAEN.

“Det er gået op og ned siden jeg tog fra HB Køge. Lige da jeg blev solgt, havde jeg ikke tænkt, at jeg skulle være i Vejle et år efter. Jeg var selvfølgelig relativ optimistisk forud for skiftet til Rosenborg, men jeg fik ikke meget spilletid. Derfra tog jeg til Tyskland for at få mere spilletid, men efter et trænerskifte blev det igen svært. Derefter havde jeg brug for at finde tilbage til noget, jeg kendte. I bagklogskabens lys havde jeg nok taget spilletiden lidt for givet i HB Køge”, fortæller Malte Amundsen til HBKoge.dk og fortsætter:

“Da jeg kom hertil, var Vejle i Superligaen og det var trods alt et skridt op. Fodboldmæssigt var det første år ikke ligefrem et skridt op, men nu er jeg i Vejle begyndt at spille igen og finde lidt mere tilbage til den rigtige fodboldglæde. Det at spille weekend efter weekend er det, der tæller. Nu er der ro på og vi arbejder for at komme tilbage i Superligaen”.

Hvordan har opstarten i Vejle været?

“Vi har haft en god opstart, som blev afsluttet med 14 dage på træningslejr i Portugal. Der fik vi arbejdet med alle facetter af spillet på træningsbanen og jeg synes, at vi ser gode ud. Selvom vi ikke har scoret så mange mål, så har vi set gode ud. Spillerne kender hinanden og ser ud til at glæde sig til at komme på græs igen”.

“Det er svært at komme udenom Kjartan Finnbogason. Han er en spiller, der er kendt for at lave mange mål og også har gjort det hos os. Ellers synes jeg, at vi har gode spillere på alle pladserne, så det er lidt svært at fremhæve én. Så i stedet vil jeg nok kigge på hele holdet, for vi har gode spillere over det hele”.

Læs også: Per Rud: Mental indsats på dagen betyder alt

Hvad forventer du for foråret i Vejle?

“Vores klare målsætning er at rykke op i Superligaen, længere er den ikke”.

Hvilken type kamp forventer du på søndag?

“Jeg forventer, at det bliver en super kamp. HB Køge er et teknisk stærkt hold, som vi har meget respekt for. Jeg ved fra min tid der, at det er et hold, der gerne vil spille og det er altid sjovt at møde HB Køge. Mange hold kommer til Vejle og stiller sig langt tilbage. Men det plejer HB Køge ikke at gøre”.

“Om det er sommer eller vinter, så er den første kamp tilbage ferien altid speciel. Det glæder vi os alle meget til. Det er altid lidt specielt at møde HB Køge, som stadig betyder meget for mig. Men når først kampen er i gang er det spillet, der gælder og så skal vi bare vinde”, slutter Malte Amundsen.

Søndagens kamp vises som tv-kamp på TV3 Sport fra klokken 14:45.

NordicBet LIGAEN

Vejle – HB Køge

Søndag den 1. marts kl. 15.00

Vejle Stadion

Capelli Sport