Marckese før Fortuna: Bliver ikke imponeret på forhånd

Kaylan Marckese var her, der og alle vegne, da HB Køge lørdag tog et stort skridt mod at sikre sig en plads i den Champions League-givende top to i Gjensidige Kvindeligaen. Brøndbyernes IF blev på Brøndby Stadions Bane 2 slået med 2-1 i et ægte topbrag. Det var en kamp, hvor revanche fra semifinalenederlaget var på spil sammen med kampen om førstepladsen. Således spillede målmanden Marckese en afgørende rolle i både at overtage førstepladsen og genvinde æren.

“Kampen mod Brøndby var fed at være en del af og sjov at spille, men vi gør virkelig hvad vi kan for at tage en kamp ad gangen og hele tiden kigge fremad. Så nu glæder jeg mig bare til den næste mod Fortuna Hjørring”, siger Kaylan Marckese med en hurtig hentydning til det næste topopgør, der finder sted på Kristi Himmelfart, når netop Fortuna Hjørring kommer på besøg på Capelli Sport Stadion. Det bliver dermed den anden ud af tre kampe på syv dage i en hektisk og travl periode for Gjensidige Kvindeligaens førerhold.

“De her uger med tre kampe på syv dage er særlige, for der er ikke så meget tid på træningsbanen og det meste handler bare om at blive klar. Vi skal bare fokusere på at få kroppene klar til kamp og være mentalt indstillet på de små taktiske forskelle, for i det store hele, har vi ventet på disse vigtige kampe i månedsvis. Men træningerne i denne uge er gået godt, folk er glade og mentalt fokuseret”, slår Marckese fast og fortæller om det at spille mod de andre tophold i rækken.

“Det er altid sjovt at vinde mod et af den andre tophold, for du møder hele tiden et hold, der udfordrer dig til det yderste og det kræver, at alle er helt klar mentalt. At spille mod Brøndby og Fortuna Hjørring, der i løbet af de sidste tyve år har udgjort toppen kan noget særligt, for vi vil så gerne vise hvad vi kan og hvem vi er. De er nok ikke så overraskede mere, men det er altid sjovt at understrege, hvad vi kan”.

 

Ifølge Marckese har det da også været en fordel for hele holdet at have nogle af de amerikanske spillere i truppen, der ikke kommer med en forudindtaget holdning eller forventning til tidligere tiders magtforhold ledt an af Fortuna Hjørring og Brøndbyernes IF, men i stedet behandler alle kampe med samme seriøsitet, iver og ærgerrighed efter at vinde.

“For en amerikansk spiller er det selvfølgelig lidt anderledes, for vi er ikke vokset op med dem, som et meget bedre hold. Så på den måde tror jeg på, at det gør noget særligt for holdet at have nogle med et friskt perspektiv på tingene. Vi ser mere på det som “Okay, vi anerkender hvem I var, men det her er hvem vi er nu”. Vi respektere dem selvfølgelig, men vi vil ændre på tingene. Vi er ikke ligeglade med, hvem de har været, men de skal være klar på, hvem vi er i dag – og ikke blive imponeret på forhånd. Fremfor at blive skræmte af deres historie ser vi mere på, at det er noget, vi vil udrette i fremtiden”, fortæller HB Køges målmand Kaylan Marckese.

Med under en måned til sæsonens sidste kamp virker det ikke urealistisk, at den oprindelige femårsplan kan opnås efter første sæson i Gjensidige Kvindeligaen og at holdet kan opleve levere et historisk flot resultat ved at kvalificere sig til UEFA Women’s Champions League. Ikke tilfældigt er det noget, som Kaylan Marckese håber på og vil arbejde hårdt for.

“Det har været sjovt at være med de sidste par måneder og opleve, hvordan alle har været med til at overgå vores mål for sæsonen. Nu er vi kun fem kampe væk fra at afslutte sæsonen og kunne kvalificere os til Champions League, som jo er alle fodboldspilleres drøm. Men at vi også har mulighed for at slutte på toppen og blive mestre er et tegn på, at vi gjort det som så mange ikke troede var muligt”, slutter Kaylan Marckese af og glæder sig allerede til den forestående kamp mod Fortuna Hjørring.

Gjensidige Kvindeliga

HB Køge – Fortuna Hjørring

Torsdag den 12. maj klokken 16.00

Capelli Sport Stadion

Capelli Sport