Marckese inden Thisted: Skal udfordre os selv

HB Køges kvindehold kan med to spillerunder igen allerede kalde sig for danske mestre i kvindefodbold. DM-titlen kom i hus lørdag d. 21. maj, da de nærmeste forfølgere fra Fortuna Hjørring tabte 4-0 på udebane til FC Nordsjælland. Men selvom mesterskabet allerede nu er sikret, så har amerikanske Kaylan Marckese ikke tænkt sig at holde foden fra speederen i søndagens hjemmebaneopgør mod FC Thy – Thisted Q.

“Det er vigtigt for os at understrege, at vi ikke bare har tænkt os at hvile på lauerbæerne i de næste to opgør, selvom mesterskabet allerede nu er vundet. For os er ligaen ikke rigtigt gjort op, før vi har fået de sidste to kampe med. Derfor betyder det også rigtigt meget for os, at vi stadig kan gå ind i kampen mod Thisted med den samme mentalitet og det samme fokus som i de resterende kampe. Vi har som hold sat os nogle mål, som vi gerne vil ud at leve op til,” siger hun og uddyber om forberedelserne til morgendagens opgør mod FC Thy – Thisted Q:

“Fordi vi allerede nu har vundet mesterskabet, har vi selvfølgelig ikke helt det samme pres på os som før. Det giver os lidt frihed til at prøve kræfter med nogle andre facetter af spillet og måske også at turde gå ind og prøve nogle lidt sværere og mere udfordrende ting af. Men som sagt har vi som hold stadig nogle mål, vi skal ud at indfri, og så går vi altid hundrede procent efter de tre point,” lyder det fra HB Køges trofaste keeper. 

KØB BILLET: HB KØGE – FC THY – THISTED Q

De danske mestre har i indeværende sæson kun indkasseret 13 mål, hvor ligaens nummer to, Fortuna Hjørring, har lukket det dobbelte antal mål ind. For Kaylan Marckese er dette netop et tydeligt bevis på truppens vedholdenhed og kvalitet gennem hele sæsonen, og det har Marckese ikke tænkt sig at lave om på i kampen mod FC Thy – Thisted Q. 

“Målforskellen i denne sæson er klart et bevis på, hvordan holdets kvalitet bare har nået en helt ny dimension. At vi indkasserer så få mål over hele sæsonen, er hele holdets fortjeneste. Vi har alle steppet helt vanvittig op, hvilket har været helt vildt fedt og motiverende at være en del af. Vi har naturligvis også haft nogle perioder, hvor alting ikke er gået lige efter bogen, og det er noget, vi skal arbejde videre med. I morgen går vi ind med det mindset, at vi skal bygge videre på de gode takter, som vi har vist i sæsonen. Jeg håber på, at vi kan gå ind og levere endnu et clean sheet og forhåbentligt også score en masse mål,” slutter Kaylan Marckese. 

KØB BILLET: HB KØGE – FC THY – THISTED Q

Følgende trup er udtaget til HB Køges kamp mod FC Thy – Thisted Q

 1. Kaylan Marckese
 2. Maria Uhre Nielsen
 3. Julie Nowak
 4. Selma Svendsen
 5. Andrea Norheim
 6. Kyra Carusa
 7. Laura Guldbjerg Pedersen
 8. Nicole Kozlova
 9. Maddie Pokorny
 10. Sarah Jankovska
 11. Cecilie Fløe
 12. Lauren Sajewich
 13. Cilje Ostenfeld
 14. Alberte Vingum Andersen
 15. Signe Markvardsen
 16. Cornelia Kramer
 17. Viktoria Wik
 18. Isabella Obaze
 19. Emma Færge

HB Køge – FC Thy/Thisted Q
Gjensidige Kvindeliga Slutspil
Søndag d. 28. maj 2022, 13.00
Capelli Sport Stadion

Capelli Sport