Marfelt fik comeback: “70 vigtige minutter for mig”

Der var comeback til Nicholas Marfelt, der var i startopstillingen da HB Køge fredag aften tørnede sammen med Hvidovre i grundspillets sidste kamp i 1. Division. For forsvarsspilleren var det første kamp siden september måned, hvor han pådrog sig en alvorlig knæskade.

“Jeg synes det gik godt, og det var dejligt at være tilbage. Det er altid noget andet når det er kamp end når det er træning. Der er nogle andre ting, der spiller ind, og man kan ikke bare sige “nu gør det ondt, så nu vil jeg gerne ud”. Man er nødt til at være sikker på at man kan, og det var jeg også, og det havde jeg også fået at vide af fysioterapeuterne, at det nok skulle gå”, fortæller Marfelt her et par dage efter comebacket.

“Jeg var selv lidt overrasket over at jeg skulle starte inde, men jeg fik en begrundelse af Auri. Det er klart, at det var en vigtig kamp, og jeg er en af dem, der har prøvet lidt, og Auri forlangte selvfølgelig at jeg skulle gå ind og løfte lidt, og være med meget verbalt, også eftersom Eddi var ude, og den rolle synes jeg, at jeg løste fint”.

I sin comebackkamp blev det til 70 minutter inden Marfelt lod sig udskifte efter en krig inde på banen.

“Kampformen er jo ikke hvor den har været, og det kan man heller ikke forvente, at den er. Det er noget jeg bygger på hele tiden. Form er én ting, kampform noget anden. Så de 70 minutter var utrolig vigtige for mig, og jeg var glad for at jeg ikke behøvede gå ud i pausen fordi jeg var helt død. Jeg følte egentlig at jeg havde et fint overskud også i anden halvleg. Det blev lidt en kamp med lange bolde, og banen var ikke til noget poleret. Derfor var det egentlig bare at krige den, og det kan man altid gøre. Der var lidt stivhed i kroppen, men det er noget, der skal spilles væk – og det er jeg fortrøstningsfuld overfor nok skal komme”.

Som fodboldspiller, og særligt som forsvarer, kommer man ofte ud for at skulle tackle sin modstander, og det er som bekendt noget, der kan belaste både ben og knæ. Og efterårets operation og knæskaden sidder da også lidt i baghovedet på Marfelt, når han går på banen.

“Det sidder naturligvis lidt i baghovedet, men det var ikke så slemt. Og igen – det bliver bedre og bedre for hver dag, og det er også noget jeg bruger i træningen. Det der med bare at turde at gøre tingene. Og jeg kan også mærke, at den tanke i baghovedet bliver mindre og mindre, dag for dag”.

Med top 6 sikret, så venter nu et slutspil med ti kampe mod de øvrige hold i oprykningsslutspillet. Og selvom HB Køge er langt fra de to oprykningspladser, så er sæsonen bestemt ikke slut. For Marfelt skal de kommende kampe blandt andet bruges på at få endnu flere kampe i benene.

“Nu har jeg ti kampe, og skal sammen med resten af holdet spille i top 6, og vi skal gøre alt hvad vi kan for at “drille” så mange som muligt. Det er jo nok urealistisk at tro, at vi kan komme op i top 2, men vi har noget ro til at kunne spille os klar til næste sæson. Så man kan sige, at vi har en lang preseason. Selvfølgelig går vi ud for at vinde alle de kampe vi kan, men vi har en ro og kan ikke rykke ned, så vi kan gå ud og spille frit og træne på mange af de ting, vi skal bruge i næste sæson, så det er rigtig vigtigt”, slutter Nicholas Marfelt.

Capelli Sport