Marius Kruse helten i pokalavancement

Noget uventet blev det 18-årige, der løb med opmærksomheden, da HB Køge tirsdag aften spillede sig videre fra pokalturneringens anden runde. Der måtte straffesparkskonkurrence til for at finde en vinder i mod Kerteminde Boldklub, og her blev tre redninger fra Kruse altafgørende for HB Køges avancement videre i turneringen.

Ulykke bag indskiftning
Marius Kruse startede kampen på bænken, og det var da også kun af ulykkelige årsager, han blev sendt i spil i opgøret.

Frederik Mehder startede således mellem stængerne, men et uheldigt timet indgreb efter en halv times spil satte en stopper for hans fortsatte optræden. På et højt indlæg kom Mehder flyvende ud efter bolden, men forsvarsspiller Lorenzo Gordinho headede den væk foran ham og i stedet bankede Mehder direkte videre ind i Kertemindes Johan Blirup.

Mens dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen fløjtede og pegede på pletten måtte både Mehder og Blirup lade sig udskifte som følge af sammenstødet. Mehder blev kort efter hentet af ambulance og kørt på hospitalet – og ikke længe efter gjorde det samme sig gældende for Kerteminde-spilleren.

Marius Kruse blev sendt ind til straffesparket, som hjemmeholdets Emil Kingo Petersen imidlertid satte sikkert i mål.

Således kunne Kerteminde gå til pause foran 1-0 efter en ellers meget jævnbyrdig halvleg, hvor fynboerne ellers ikke var meget over midterlinjen, men HB Køge heller ikke formåede at blive specielt farlige.

Udligning – men ikke mere
Det blev de til gengæld bare to minutter inde i anden havleg, hvor Oscar Buch efter et hjørnespark var først over en løs bold i feltet og fik udlignet.

Selvom Svanerne i løbet af resten af halvlegen kom frem til flere gode muligheder, manglede den sidste skarphed i de afgørende aktioner gang på gang. Samme billede fortsatte ind i den forlængede spilletid, hvor Effiong Nsungusi blandt andet ramte stolpen, mens den indskiftede debutant Omed Mirzazadeh også havde et fint forsøg.

Straffesparkskonkurrence
Men ind ville bolden ikke og derfor måtte der altså straffesparkskonkurrence til for at finde en vinder – den første straffesparkskonkurrence i HB Køges historie i øvrigt.

Her scorede HB Køges Jacob Trenskow og Casper Jørgensen på de to første forsøg, mens det samme kun kunne siges om Kertemindes første – deres forsøg nummer to blev således nappet af Marius Kruse.

Efterfølgende sparkede William Madsen over, men det nåede ikke at få den store betydning, da den tidligere HB Køge-spiller Christian Overby også måtte se sit forsøg reddet af Kruse.

Abdul Arshad scorede som fjerde sparker for HB Køge, og da Kruse også parerede Kertemindes spark nummer fire fandt kampen sin afgørelse.

Tre straffesparksredninger fra Kruse og avancement til tredje runde – på det der ellers var en forglemmelig aften set med HB Køge-briller.

Kerteminde Boldklub 2-4 (1-1) HB Køge
1-0 Emil Kingo Eriksen, straffespark (32. min)
1-1 Oscar Buch (47. min)

Straffesparkskonkurrence
1-2 HB Køge – MÅL – Jacob Trenskow
2-2 Kerteminde – MÅL
2-3 HB Køge – MÅL – Casper Jørgensen
2-3 Kerteminde – AFBRÆNDER
2-3 HB Køge – AFBRÆNDER
2-3 Kerteminde – AFBRÆNDER
2-4 HB Køge – MÅL – Abdul Samad Arshad
2-4 Kerteminde – AFBRÆNDER

HB Køge startopstilling
12. Frederik Mehder
3. Frederik Bay
5. Lorenzo Gordinho
13. William Madsen
17. Oscar Buch
19. Abdul Samad Arshad
23. Oliver Lassen
27. Adam Ejler Hansen
28. Effiong Nsungusi
33. Sebastian Larsen
34. Jonas Brandt

Indskiftninger:
Marius Kruse for Frederik Mehder (31. min)
Erkan Semovski for Adam Ejler Hansen (45. min)
Jacob Trenskow for Oliver Lassen (67. min)
Casper Jørgensen for Jonas Brandt (67. min)
Omed Mirzazadeh for Frederik Bay (90. min)

Tirsdag d. 30. august 2022, 17.15
Pokalen, 2. runde
Albani Kerteminde Stadion

Capelli Sport