shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0 kr.
View Cart Check Out

Markvardsen: “Går efter et ubesejret efterår i ligaen”

I aften klokken 19.30 møder HB Køge på udebane FC Nordsjælland i efterårets sidste Gjensidige Kvindeliga-kamp. HB Køge er forsat ubesejrede og skal forsøge at forstætte dén stime. Hbkoge.dk har taget en snak med Signe Markvardsen forud for aftenens opgør.

“Jeg forventer, at vi vinder kampen og vi er dominerende på bolden. Det er kampene i Kvindeligaen, hvor vi kan være mere i boldbesiddelse og dominerende sammenlignet med vores kampe i Champions League. Og så håber jeg, at vi får skabt en masse chancer og scoret nogle mål. FC Nordsjælland er et godt hold, så jeg tror det bliver en svær kamp”, forklarer 18-årige Signe Markvardsen. 

HB Køge har i denne sæson af Gjensidige Kvindeligaen vundet tolv kampe og spillet en enkelt uafgjort i de første 13 runder. HB Køge fører derfor også ligaen med 37 point og har syv point ned til andenpladsen. Signe Markvardsen fortæller, hvordan det betyder meget for holdet, hvis de kan forsætte den ubesejrede stime:  

“Det vil betyde meget for os som hold, hvis vi går ubesejret igennem efteråret af kvindeligaen. Vi har en kultur på holdet, hvor vi vil vinde hver gang. Derfor vil det betyde meget, hvis vi vinder kampen mod FC Nordsjælland. Jeg tror også, at det betyder meget mentalt. For hvis vi taber den kamp, så skal vi gå og tænke på det nederlag hele vinterpausen, så det er vigtigt for os at slutte efteråret ordentligt af” 

Modigere mentalitet
Markvardsen startede denne sæson ud med at sidde en del på bænken. Den unge offensivspiller har dog på det seneste fået mere og mere spilletid for HB Køge. Senest blev det til fuldtid mod selveste Arsenal i UEFA Womens Champions League.

“Jeg skulle vænne mig til tempoet i starten, men nu føler jeg mig godt med. Den største forskel er nok, at jeg tør mere nu. Jeg tør gøre dét, jeg er allerbedst til. Jeg var nok lidt for påpasselig i starten, men nu har jeg bare smidt hæmningerne og det har gavnet mit spil. Jeg tør tage udfordring, lave den sidste aflevering eller slå indlægget”, siger Markvardsen om sin udvikling på holdet og uddyber:

“Jeg vil gerne udvikle mig til at blive endnu mere kampafgørende. Det kunne f.eks. være, at jeg snart få scoret mit første mål i HB Køge. Jeg vil have flere assists, være mere udfordrende offensivt og en trussel for de andre hold. Så jeg håber, at jeg scorer mit første mål mod FC Nordsjælland”.

Support giver ekstra energi
Til aftenens kamp har HB Køge Support arrangeret bustur til Right to Dream Park, for at støtte de forsvarende danske mestre. Det er noget HB Køge-holdet og Signe Markvardsen sætter stor pris på.

“Jeg synes helt ærligt, at det gør en stor forskel for os på banen. Det er også en af grundene til, at vi har været så gode på hjemmebane. Det er dejligt at kunne mærke energien fra ens fans, når man gør noget godt. Det giver os mod og energi på banen. Så det betyder meget for os, at vores fans forsætter med at give os den her fantastiske støtte”, siger Markvardsen. 

Der er kampstart klokken 19.30 i kampen mellem HB Køge og FC Nordsjælland. Kampen kan ses på Viaplay eller følges via HB Køges egen twitter-profil.