Martin Vingaard stopper karrieren

HB Køges anfører og midtbaneanker Martin Vingaard har i en alder af 35 år valgt at indstille karrieren. Vingaard har spillet mere end 400 kampe på allerhøjeste niveau i både ind- og udland. Det er blevet til store Champions League-stunder i front for F.C. København herunder som fast mand i startopstillingen i sæsonen 2010-2011, hvor københavnerne blandt andet spillede 1-1 og lige op med verdens måske bedste fodboldhold fra FC Barcelona.
I samme sæson scorede midtbanespilleren også et afgørende mål mod græske Panathinaikos på et fuldstændig forrygende frispark, der tog fusen på alle og luften ud af den græske ballon. Vingaard spillede i fire sæsoner i F.C. København, hvorefter han brugte tre år i FC Nordsjælland.

Som 31-årig skulle der ske noget nyt, hvorfor han sammen med familien rev teltpælene op af jorden for at tage turen over Atlanten til USA. På halvanden sæson blev han hurtigt en fanfavorit i Tampa Bay Rowdies, men i december 2018 besluttede han og familien at tage tilbage til Danmark. Her fandt han og HB Køge hinanden.
Foruden de store triumfer og oplevelser på klubplan, står Martin Vingaard også noteret for ni A-landsholdskampe. I den rød/hvide trøje fik Vingaard debut i en venskabskamp i 2008, hvor Danmark spillede 1-1 mod den hollandske fodboldstormagt i Eindhoven. Midtbanespilleren står ligeledes noteret for én scoring for fædrelandet, som faldt i en uafgjort træningskamp mod Polen i juni 2008.

Siden april 2019 har Vingaard optrådt mere end tredive gange i HB Køge-trøjen. Med anførerbindet på armen har Vingaard scoret én gang for Svanerne og det mod Vejle, hvor han scorede et allerede mytisk mål fra egen banehalvdel, der uden tvivl vil være en stærk kandidat til denne sæsons bedste scoring i dansk fodbold.
Dermed har midtbanegeneralen scoret for alle hold, han har optrådt for. Men lørdag den 25. juli kan Martin Vingaard for sidste gang snøre støvlerne og gøre sig klar til at spille en fodboldkamp, når den igangværende sæson afsluttes hjemme på Capelli Sport Stadion med et lokalopgør mod Næstved.

Læs også: Vingaard efter kongekasse: Et af de mål, jeg vil huske

”Martin Vingaard har været meget vigtig for os. Han har måske været den største spiller, der har optrådt for HB Køge i klubbens historie. Med sin enorme erfaring har han kunne øse ud af meget viden. Vi har fra starten været klar over, at vi formentlig ikke ville se ham spille i mange år, men vi har nydt det mens det varede, og er glade for at kunne sende ham godt videre i livet. Der skal lyde en stor tak til Martin for en gennem professionel indsats i HB Køge-trøjen, og han vil naturligvis altid være velkommen her”, siger direktør for HB Køge Per Rud.


Martin Vingaard har selv følgende kommentarer til karrierestoppet:

”Det er selvfølgelig vemodigt og jeg kommer til at savne alt ved at være fodboldspiller. Men det har som sådan ikke været en svær beslutning. Jeg føler, at tidspunktet er det helt rigtige, da jeg gennem en periode har kunnet mærke lysten og viljen til at ofre det, som det kræver, er blevet mindre og mindre. Drivkraften er ikke længere den samme og derfor er jeg meget bevidst om, at tiden til at stoppe er den rigtige”.

”Da vi kom tilbage i klubben efter den ufrivillige pause på grund af covid-19, bad jeg ledelsen om at få et møde, hvor informerede om min situation og mine ønsker. Det har fra starten af denne proces været ekstremt vigtigt for mig at vise klubben den nødvendige respekt, for at Per og Auri kunne have det bedste udgangspunkt i forhold til planlægningen af den nye sæson”.

”Jeg er derfor meget taknemmelig for den tillid og respekt, som klubben og Auri har vist mig, ved at tingene har kunnet fortsætte uændret gennem resten af sæsonen. Derfor var lettelsen også ekstra stor efter lørdagens sejr, der reelt sikrede os overlevelse, som har været mit altoverskyggende mål gennem foråret”.

”Min hverdag har altid handlet om, hvordan jeg kunne optimere min præstation og være den bedste udgave af mig selv fordi fodbold er min passion. Mine forældre har meget rigtigt sagt, at ”det har været en uforglemmelig rejse fra 1990 til 2020”, og det har det ikke kun været for dem, men bestemt også for mig”.

”Jeg kan med stolthed se tilbage på en karriere, hvor jeg har opnået mange af de drømme og målsætninger, jeg har haft. Jeg har mødt fantastiske mennesker på min vej og har lært en masse i samtlige klubber jeg har repræsenteret”.

”Det er umuligt for mig at nævne alle personer ved funktion eller navn, så derfor vil jeg nøjes med et stort tak til alle, som jeg har mødt på min vej”.

”Men når det så er sagt, så glæder jeg mig helt vildt til at komme i gang med det næste kapitel af mit liv og jeg er overbevist om, at der også venter mange store oplevelser i min næste karriere”.

Alle og enhver ved godt, at en fodboldkarrerie ikke varer for evigt. Selvom 16 år for barndommelige drømme og ungdoms vovemod kan virke som en evighed, har Vingaard fra starten vidst, at alting ville få en ende. Ligeså med fodboldkarrieren, som han de seneste år har forberedt sig på et liv efter.

”I løbet af de sidste tre år har jeg færdiggjort en ledelsesuddannelse gennem Aarhus Erhvervsakademi og har desuden netop taget min DBU B-trænerlicens. Det har blandt andet været med til at bevirke, at fremtiden nu er på plads og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med det næste kapitel i mit liv.”

”Til sidste skal der lyde en kæmpe tak til hele min dejlige familie. Jeg har været så heldig og privilegeret, at jeg har gennem hele min karriere, har kunne dele mine oplevelser med dem. Deres støtte har været uvurderlig” .
Selv vil Martin Vingaard endnu ikke fortælle, hvad fremtiden bringer, men understreger, at den er på plads og meldes ud i den nærmeste fremtid.

HB Køge takker Martin Vingaard mange gange for indsatsen og ønsker ham al held og lykke på sin fremadrettede færd, som starter efter sæsonen sidste kamp. Den 25. juli spiller HB Køge mod Næstved BK på Capelli Sport Stadion, hvor der vil blive taget afsked med HB Køges anfører Martin Vingaard.

Foto: Martin Håkan // Coverganda

Capelli Sport