Mendoza: “Det betyder altid meget, at holde rent bur”

I weekenden vandt HB Køge en vigtig, vigtig 1-0 sejr på udebane mod Nykøbing FC. Sejren kom i hus efter hårdt arbejde, men mod slutningen af den 99 minutter lange kamp pressede værterne hårdt på mod HB Køge-målet, hvor keeper Kevin Mendoza havde endnu en af sine gode dage.

Et af kampens afgørende momenter skete seks minutter inde i tillægstiden, hvor Mendoza reagerede hurtigt og fik lappen på en afslutning fra en fri Nykøbing-angriber. Bolden røg op på overliggeren, hvorefter Mendoza siddende i græsset kunne lade bolden falde ned i sine arme.

“Jeg tror egentlig, at angriberen vil sparke bolden i det lange hjørne, og jeg kommer derfor lidt ud af balance, men da han så sparker kort, når jeg lige at få en hånd på, så bolden ryger op i luften. Den rammer heldigvis overliggeren, og jeg kan derfor gribe den, mens jeg sidder i græsset”, fortæller Mendoza om den kampafgørende redning i en intens og dramatisk kamp, som vel for begge mandskaber var en af de vigtigste i sæsonen.

“Det er altid lidt mere intenst at spille en så vigtig kamp, som den mod Nykøbing, men når kampen er i gang, så er det som at spille enhver anden kamp. Man fokuserer 100 % på det man står i”.

25-årige Kevin Mendoza kom til HB Køge fra AC Horsens sidste år, og han har taget store skridt i sin udvikling. I foråret har han flere gange leveret stærke indsatser, senest i kampene mod Hvidovre IF og Nykøbing FC, hvor han i begge kampe har vist sit høje niveau. Mendoza er da også fint tilfreds med sin udvikling.

“Jeg er helt sikkert blevet bedre i opbygningspillet – bedre til at se afleveringsmuligheder på hele banen og generelt udføre det med fødderne. En af grundene til det er måden, der bliver spillet fodbold på i HB Køge, og det har udviklet mig meget positivt. Jeg har også udviklet mig i mit samarbejde med forsvaret – både min placering i forhold til dem og min kommunikation”.

Foto: Michal Frimundt Petersen

Kampen mod Nykøbing FC var Kevin Mendozas sæsonoptræden nummer 32 siden debuten mod netop Nykøbing FC den 28. juli sidste år. Det var sidsteskansens clean sheet nummer syv, og dem må der gerne komme endnu flere af i fremtiden.

“Det betyder altid rigtig meget for mig at holde rent bur. Det er det, man som målmand stræber efter at gøre hver gang, og når det lykkes, kan det aldrig have været en helt dårlig præstation”.

Kevin Mendoza havde spillet i klubber som Viborg, Thisted og altså AC Horsens, inden han i sommeren 2019 rykkede teltpælene op og flyttede til Sjælland.

“Fritiden bruger jeg meget sammen med min kæreste og mine venner. Vi bruger meget tid på at lave spændende mad. Derudover kan jeg generelt godt lide at bruge tid på at være aktiv, og det er ofte ved styrketræning og udendørs aktiviteter. Min drøm som fodboldspiller er på et tidspunkt at komme til udlandet, og efter karrieren, så har min kæreste og jeg en drøm om at starte vores eget firma.

For Kevin Mendoza og holdkammeraterne venter tre vigtige kampe mod Fremad Amager, Skive og Næstved.

“Vi er meget ambitiøse, og vil selvfølgelig ende så højt i tabellen som muligt, men I første omgang er målet at vi endegyldigt får sikret os endnu et år i NordicBet LIGAEN, og så går vi efter at få så mange point som muligt i de tre sidste kampe”.

NordicBet LIGAEN

HB Køge – Fremad Amager

Onsdag den 15. juli kl. 19.00

Capelli Sport Stadion

Foto: Martin Håkan // Coverganda

Capelli Sport