Mendoza efter brandkamp: “Vi sætter os selv under pres”

Efter søndagens nederlag i forårspremieren mod topholdet fra Vejle var keeper Kevin Mendoza sammen med resten af HB Køge-truppen tydeligt frustreret over at starte foråret ud med et nederlag. Godt nok var HB Køge ikke just favoritter på forhånd, men 0-1-nederlaget mod Vejle skyldtes ifølge målmanden nærmere den mentale parathed eller mangel på samme hos HB Køge:

Vi vinder ikke nok dueller og generelt så er de bedre end os på bolden. Vejle formår at kombinere sig frem til flere chancer, og der lykkedes vi bare ikke med nok”, siger Mendoza og fortsætter:

“Vi har jo arbejdet på en masse i opstarten – også offensivt. Men det sad der simpelthen ikke i dag. Afleveringerne og løbene var ikke der ikke og vi laver for mange fejl”.

Mendoza var en af nøglepersonerne hos HB Køge og stod et brav af en kamp, hvor han flere gange sørgede for at holde liv i den flamme, der brændte i HB Køge-mandskabet. Den ene redning blev afløst af den anden, mens de rødklædte værter fra Vejle frustrerede tog sig til hovederne. Og havde slutresultatet været anderledes, havde det været en kamp lige efter Mendozas hoved:

Der var travlt og jeg havde hele tiden en masse at lave. Det var med til at holde mig tændt og klar. At have sådan en kamp, hvor der sker en masse er for mig federe end bare at trille bolde. På en anden måde kan jeg vise sig frem og bliver testet. Men det er selvfølgelig ikke fedt, at vi er så pressede, som vi er i dag. Det skal der laves om på og vi skal være bedre til det”, fortæller Mendoza og uddyber om de flotte redninger:

Man når ikke at tænke over noget. Det skal sidde på rygraden og være rent instinkt, hvis man skal lykkedes med det”.

Som om det ikke var nok at have stået en brandkamp og holdt ild i håbet om point i forårspremieren, så måtte Mendoza efter kampen en tur forbi hjemmeholdets læge. Med et kvarters tid tilbage af kampen stødte han sammen med en modstander og det kunne være gået meget galt:

Kjartan Finnbogason får en friløber til hans venstre side, hvor jeg kommer ud. Vi støder sammen, da han sparker til bolden og bagefter rammer mig med knopperne først. Derefter rammer han mellem benene“.

Ti minutter senere siger Magnus Wørts til mig, at jeg bløder ret meget. Først der ligger jeg mærke til det. Jeg var for optaget af kampen og spillede bare videre. Jeg kunne ikke mærke det og vidste på det tidspunkt ikke, om det var alvorligt. Det er bedre nu og så vildere ud, end det var”, slutter Mendoza.

Foto: Martin Håkan // Coverganda

 

Capelli Sport