Mentaltrænere ansat til ungdomsafdelingerne

HB Køge opruster ungdomsafdelingerne på både pige- og drengesiden med nyansættelser. Klubben har således netop tilknyttet mentaltrænere til begge afdelinger.
På pigesiden er Pernille Severinsen blevet tilknyttet, mens Morten Koch Nielsen er blevet ansat på drengesiden.

Ansættelserne sker som et vigtigt led i klubbens videre udvikling og stræben efter at nå nye højder på ungdomssiden, fortæller HB Køges Head of Mental Care and Development René Nielsen.

“Vi er efterhånden en stor klub med mange spillere, på både ungdoms- og seniorniveau, og det her er et parameter vi som klub tager alvorligt, så vi har haft brug for flere hænder og hoveder til at hjælpe. På ungdomsniveau er der nogle mentale udfordringer for alle de spillere, der kommer fra en breddeklub og skal tilpasse sig et elitemiljø, og som samtidig måske går fra at være den bedste på holdet til at være én af mange gode spillere. Det er sådan nogle udfordringer, der skal håndteres, og det skal Pernille og Morten hjælpe med,” siger René Nielsen og fortsætter:

“Alle spillere kommer ikke igennem nåleøjet og bliver professionelle, men her i klubben vil vi alligevel gerne kunne sige, at alle spillere er lykkedes. De skal få en ballast og nogle erfaringer med, som gør dem stærkere. For os handler det om at uddanne menneskerne til mere end fodboldspillere. Og så skal alle føle sig trygge ved at være her og vide, at vi passer på dem.”

Pernille Severinsen, pigeungdom
Pernille tilknyttes klubbens pigeungdomshold på fast ugentlig basis. Hun blev i 2019 kandidat i Idræt og Sundhed ved Syddansk Universitet og kommer til klubben med den nyeste teoritiske viden fra studiet. Pernille arbejder til dagligt som idrætslærer og har igennem en årrække været tilknyttet DGI. Tidligere har hun også arbejdet med pigegymnaster.

“Jeg glæder mig til at starte i HB Køge af flere årsager. Jeg brænder for at skabe trivsel hos elitesportsudøvere og tror på, at man præsterer bedst, hvis man også trives udenfor banen. For mig er det motiverende at arbejde med nogen, der vil opnå noget, og jeg vil gerne være dén, der kan give dem nogle redskaber, der kan hjælpe dem med at opnå det. Så jeg er sikker på, jeg kommer til at kunne lide arbejdet,” siger Pernille og fortsætter:

“Derudover er der hele projektet i HB Køge og Renés mission om at skabe hele mennesker, som er tiltalende. Han har gjort et stort forarbejde, men vi skal være med til at udvikle det hele og bygge noget stort op. Det glæder jeg mig til!”

Hele setuppet omkring HB Køges pigeungdomshold er relativt nyetableret, og derfor skal Pernille selv være med til at identificere og løse de mentale udfordringer, holdene og spillerne her står over for.

Morten Koch Nielsen, drengeungdom
Morten kommer til klubben efter et par år som Player Development Manager med ansvar for mental sundhed hos Spillerforeningens rådgivningsenhed 4player. Morten har en professionsbachelor i Sportsmanagement, en kandidat i Idrætsvidenskab og en master i Business Coaching. Tidligere har han arbejdet som selvstændig sportspsykologisk konsulent – og han glæder sig til nu at blive fast tilknyttet klubben og arbejde med de mange ungdomsspillere.

“Jeg har en kæmpe motivation for at komme og gøre en aktiv forskel for det spirende talentmiljø der er her, og være med til at tage det til næste niveau. Der er lavet et godt stykke forarbejde, men vi kan altid finde nogle ting og skrue på, og det ser jeg frem til at hjælpe klubben og ikke mindst talenterne selv med,” siger Morten Koch Nielsen.

Morten kommer også med værdifuld og relevant erfaring fra sin egen aktive karriere som professionel fodboldspiller. Morten var således tilknyttet FC Midtjyllands ungdomsafdeling i en årrække, men måtte stoppe karrieren som 22-årig efter at være blevet erklæret fodboldinvalid. Trods flere U-landskampe og Danmarksmesterskaber på U17 og U19-niveau med et anførerbind om armen, endte karrieren altså tidligt. Han har med andre ord selv oplevet nogle af de sværeste udfordringer, fodbolden kan byde på.

“Det mentale aspekt fylder sindssygt meget i en fodboldspillers præstationer og udvikling i det hele taget. Det handler om, at få bygget et stærkt mind-set og en mentalitet, der kan stå imod de udfordringer, der kommer spillerens vej. Vi skal have skabt en god mental balance, hvor spillerne formår at restituere på den rigtige måde, så de kan være endnu bedre klar når det gælder, i en verden hvor det er præstationerne, der tæller. Men det handler også om, at vi skal bygge hele mennesker, som trives og får formet sig et godt fundament – uanset om det så bliver til et liv i fodbolden eller i en anden retning,” siger Morten Koch Nielsen.

Stort velkommen fra alle i HB Køge til både Pernille og Morten.

Capelli Sport