shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0 kr.
View Cart Check Out

Mesterspillere fra Brøndby får succes som trænere i Køge og Herfølge

Det er en rigtig smart og god idé, at HB Køge har ansat endnu en cheftræner, der har været mesterspiller i Brøndby. Det kan da kun blive godt – hvis man ser på, hvad andre tidligere Brøndby-spillere har formået at udrette som trænere i HB Køge, Køge Boldklub og Herfølge Boldklub. Daniel Agger har vundet guld med klubben på Vestegnen, hvor han var en stor kanon og stadig er elsket af fansene.

Europamester John ’Faxe’ Jensen kom til Herfølge og styrede holdet helt til tops i den sensationelle 1999-2000-sæson. Henrik Jensen, der vandt masser af titler og pokaler som en Brøndby-profil på banen, førte som træner Køge op i Superligaen i 2002.

Auri Skarbalius, der høstede stribevis af medaljer med Brøndby og jo også har været træner i BIF i flere omgange, begyndte som spillende træner i Herfølge. I sæsonen 2008-09 fik han Herfølge til tops i 1. division, hvilket betød, at nyetablerede HB Køge startede i Superligaen. Det endte med nedrykning – og oprykning i den følgende 2010-11-sæson.

Og Erik Rasmussen, der spillede for både Køge og Herfølge og blev dansk mester med Brøndby og landsholdsspiller i Morten Olsen-perioden på Vestegnen, gjorde det fornemt som spillende Køge-træner. Køge-holdet var nede i Danmarksserien og oplevede to oprykninger med Erik.

Det bliver enormt spændende med Daniel Agger-Lars Jacobsen (First team coach) som trænerduo i den kommende sæson. Mange fans er nok begyndt at tælle ned til Agger-truppens første træningsdag i klubben, 21. juni og glæder sig allerede til den første hjemmekamp på Capelli Sport Stadion. Der er givetvis store forventninger rundt omkring til, hvad to så fodboldkloge eks-topspillere med en fornem karriere på banen kan flytte, løfte og udvikle i en klub med ambitioner.

AGGER, JACOBSEN, BENDTNER OG LEHM
’Vi ved godt, hvad vi vil og kan, men det er vigtigt at sige, at vi ikke bilder os ind, at vi er verdensmestre. Og vi kommer da til at lave fejl undervejs, ingen tvivl’, har Lars Jacobsen sagt. Helt i orden, ingen kræver et mesterskab lige straks. HB Køge skal bare hurtigst muligt op i Superligaen.

Det er det pres, der lægges på de nye trænere. Det ved de godt. Og de accepterer det.

Lars Jacobsen, der har snuset lidt til trænerfaget i Skovshoveds trænerteam, er godt tilfreds med, at der i forvejen er et stærkt team omkring holdet og truppen i HB Køge. Og at de hele tiden vil have Henrik Lehm lige i nærheden. Den rutinerede trænerræv underviser på A-træner-uddannelse i DBU-regi, hvor de to kommende HB Køge-trænere er i Lehm-gruppen sammen med bl.a. Nicklas Bendtner.

A-træner-uddannelsen er estimeret til min. 180 timer fra januar til december. De 24 kursister, der har mødepligt til alle aktiviteter, var samlet i søndags og ses igen nogle gange senere på året. I sidste forårsrunde i 1. division skal Agger og Jacobsen sammen med de øvrige, der arbejder sig frem mod at få A-licens og senere kan gå i gang med den højeste uddannelse til Pro-træner under Uefa, efter planen til Viborg.

De skal analysere Viborgs hjemmekamp mod HB Køge og lave en skriftlig rapport m.v. Til efteråret kommer der formentlig en studietur til udlandet, muligt til Schalke 04 og Dortmund i Tyskland. Det hører også med, at Agger og Jacobsen skal på dommer-grundkursus og til dommer-eksamen. Der bliver nok at se til. Når man uddanner sig til A-træner, handler det også om områder som f.eks. udvikling og implementering af spillestil. Ledelse af spil på stor bane.  Fysiologi og testning. Idrætsmedicin, kost og ernæring.

’Trænere på A-træneruddannelsen skal forvente et travlt år med hjemmearbejde, hvor især det individuelle projekt er tidskrævende’, har DBU forklaret deltagerne. ’Det individuelle projekt (20-30-sider) er selvvalgt. Ud over de faste terminer deltager trænerne i supervisioner sammen med instruktøren og medstuderende. A-træneruddannelsen kommer omkring mange af de udfordringer, trænere møder som ansvarlige for elitehold i ungdoms- eller seniorregi’, hedder det i DBU’s oplæg til kursisterne.

KORT VEJ FRA HERFØLGE OG KØGE TIL BRØNDBY   
Henrik Lehm har været cheftræner i HB Køge – og haft talrige andre trænerjob, bl.a. i talentafdelingen i Brøndby. Og det er da interessant at konstatere, at mange spillere og trænere på førsteholdsniveau i Køge, Herfølge og HB Køge gennem mange år har skiftet til Brøndby. Nogle er gået den modsatte vej, og en række spillere har været i andre klubber, inden de er vendt tilbage til henholdsvis Køge og Herfølge.

Afstanden er kort mellem Brøndby og Køge/Herfølge. Der findes en del Brøndby-tilhængere i Herfølge-Køge-området. Og det handler om sjællandske klubber, som nok på en eller anden måde har en vis sympati for hinanden. Det kan være noget af forklaringen på, at der kan laves en spillerskifte-liste med masser af navne mellem klubberne, bl.a.:

Erik Rasmussen, Lars Olsen, Frank Olsen, John ‘Faxe’ Jensen og Auri Skarbalius. Jan Jakobsen. Børge Nielsen, Martin Borre, Jens Madsen (der blev mester med tre klubber, Brøndby, AaB og Herfølge) og Søren Larsen. Casper Ankergren, Carsten V. Jensen, Tommy Schram, Morten B. Nielsen, Ole Puggaard og Mads Olsen.

Ronnie Bendtsen. Morten Cramer, Martin Retov, Simon Makienok og Quincy Antipas. Christian Enemark, Daniel Stückler, Kristian Andersen, Mads Juel Andersen og Jannik Skov Hansen. Martin Arlofelt, Kenny Larsen, Jimmi Klitland og Mike Jensen.

Hvem der bliver de næste? Vi venter spændt.

SPILLERNE VIL IKKE SKUFFE AGGER
Martin Retov, nu assisterende træner i Brøndby, spillede for klubben, da Michael Laudrup var cheftræner og havde John ’Faxe’ Jensen som sin assistent. Retov var holdkammerat med Daniel Agger og glæder sig til at følge HB Køge i 1. division efter sommerpausen.

’Jeg er spændt på, hvordan Agger og Lars Jacobsen griber det an. Jeg tror på dem. I min optik vil HB Køge være kandidat til at blive tophold i 1. division i næste sæson’, siger Retov. ’De skal nok få nye spillere til at forstærke truppen, og alle spillere vil gøre alt for ikke at skuffe en ny træner med så stort et navn. En personlighed, der var på top-top-plan som spiller. Agger og jeg havde det på den måde, da vi spillede sammen under Michael Laudrup i Brøndby’.

Daniel Agger blev hyldet af fansene, da han fik sit hurtige gennembrud. Beundringen og respekten for ham var enorm, mens han optrådte i en hovedrolle i Brøndby. Og benovelsen og begejstringen over hans præstationer blev ikke mindre, da han imponerede på fornem vis som Liverpool- og landsholdsspiller i mange år. På Vestegnen glæder fansene sig over, at han nu vender tilbage til dansk fodbold.

BRØNDBY-MELDING: VI SKAL SE AGGER I KØGE
Sarah Agerklint, formand for Brøndby Support, siger, at hun helt bestemt skal ned og overvære nogle af HB Køges hjemmekampe. Hun kan meget vel få følgeskab af mange Agger-fans, forstår man.

’Jeg ser og hører, at man i Brøndby snakker meget om Agger nu. Vi har længe haft en slags forbindelse til hinanden som klubber. Køge og Herfølge er jo ret tæt på. Jeg har stor sympati for det, de laver i dernede. Og meget stor sympati for Daniel. Han er en type helt nede på jorden og var en fantastisk spiller. Min drøm er da, at han på et tidspunkt kommer hjem og bliver træner hos os i Brøndby’.

For resten: Kim Daugaard og den tidligere landsholdsspiller Allan Nielsen har spillet i Brøndby og har/har haft trænerjob i Herfølge/HB Køge. Daugaard var i Brøndby (336 superliga-kampe) i hele sin seniorkarriere og har haft forskellige træneropgaver i HB Køge, hvor han jo fortsætter i Agger-Jacobsen-teamet. Allan Nielsen var i en periode spillende træner i Herfølge og arbejdede sammen med Michael Schjønberg, der nøjedes med at være træner.

Det endte med nedrykning fra landets bedste fodboldrække, og Allan Nielsen forlod tidligt Schjønberg og Herfølge. Så der er altså ikke helt 100 procent garanti for, at alle mesterspillere hos Brøndby, som går trænervejen, får stor succes, hvis de bliver trænere i Køge/Herfølge.

Men det er, som mange har skrevet og sagt, et scoop, en rigtig smart og god idé, at Daniel Agger og Lars Jacobsen snart kommer til HB Køge.