Mike: En svær kamp

HB Køge tabte søndagens udekamp på Nord Energi Arena mod Vendsyssel FF med 2-0. Det blev hurtigt en meget besværlig kamp svanerne, som efter et kvarters spil kom bagud 1-0 på et tvivlsomt straffespark og 20 minutter senere blev reduceret til 10 mand, da Casper Gedsted korrekt blev præsenteret for et rødt kort efter en farlig tackling. Og anfører Mike Jensen mener da også, at kampen på ingen måde blev, som HB Køge kunne have håbet.

“For os blev det jo desværre tidligt lidt en kamp, hvor vi først og fremmest skulle forsøge at holde os inde i den med det straffespark, de fik, og med det røde kort, vi fik. Da vi først får dét, handler det jo bare om at overleve så længe som muligt og se om vi kunne få en eller anden mulighed til sidst. Det blev lidt kick’n’rush. Det var svært, for vi kunne ikke rigtigt spille som vi gerne vil, når vi er en mand i undertal. Omvendt er Vendsyssel også dygtige til at spille som de gør og de gjorde det svært for os,” siger Mike Jensen efter kampen.

Anføreren ærgrer sig især over, at HB Køge i kampen første halve time – mens det stadig var 11 mod 11 – ikke lykkedes med at få eksekveret den taktik, der var lagt for opgøret.

“Vi skulle meget tidligere i opgøret være lykkedes med at komme ned bag deres forsvar. Det kom vi først nogle gange efter, vi var kommet en mand i undertal. Det var klart en plan at komme ned bag ved dem, så de ikke kunne blive retvendte lige så langt fremme på banen og sende boldene direkte op i vores felt. Den krig om andenboldene, der foregik på vores banehalvdel kunne vi måske have fået til at foregå på deres banehalvdel i stedet på den måde,” forklarer han.

Mike Jensen kunne dog glæde sig over, at den rette vilje blev vist opgøret igennem – og med lidt mere held i et par afgørende situationer godt kunne have fået noget med hjem fra Hjørring trods en times undertalsspil.

“Vi forsvarede os heroisk inde i felterne. Vi kastede os ind foran deres afslutninger og forsvarede os godt. Jeg synes også, vi fik opsøgt den lille mulighed, vi skulle bruge, med et kvarter igen hvor vi nok skulle have haft et straffespark. Men kendelserne faldt ikke ud til os i dag. Vi er i en periode, hvor tingene ikke går vores vej og det gjorde de heller ikke ligefrem i dag,” siger Mike Jensen.

Sidste opgave for HB Køge i kalenderåret 2023 venter på søndag, hvor AaB gæster Capelli Sport Stadion. Billetter til kampen kan købes på hbkoge.eventii.dk.

Capelli Sport