Mike Jensen: “Det er på med arbejdshandskerne”

Det er grundspillets sidste kamp der venter når HB Køge lørdag eftermiddag løber på banen i Fredericia til en kamp om tre vigtige point.

I sidste weekend tabte HB Køge på hjemmebane fortjent mod Hillerød, og i ugens løb har man fået talt den kamp igennem, fået den ud af tankerne og i stedet indstillet mindsettet på det kommende opgør. Og kaptajn Mike Jensen beretter da også om god stemning i truppen før lørdagens kamp.

”Ja, nu er der, her et par dage efter, hvor støvet har lagt sig. Vi er nødt til at se fremad og komme ovenpå, og bruge de få ting fra Hillerød-kampen, som var gode, og så komme videre. Det var en dårlig præstation holdmæssigt og individuelt, og vores udtryk var forfærdeligt. Det er sådan en kamp, man hurtigt skal have slettet, men det er ikke sådan, at man bare kan lægge sig til at sove, og så er alt fint igen. Det sidder lidt i en, men det er vigtigt at få rystet det af sig. To dage, og så er vi videre,” lyder det fra den rutinerede midtbanespiller.

Nu er fokus i stedet rettet mod Fredericia-kampen, og her handler det om at få sat en præstation sammen mod en stærk modstander, som forhåbentlig kan give point.

”Det vigtigste er altid præstationen på den lange bane: Vores udtryk, og de værdier, vi går på banen med. Og det var det som haltede i sidste weekend, og det var det, der for mig var mest skuffende. Og så kan man sige ‘præstation, hvad er det? Er det nogle gange at spille fin og attraktiv og teknisk fodbold, eller er det at kæmpe røven ud af bukserne alle mand og vise noget attitude og engagement?’ Det sidste kan også være en præstation i sig selv, synes jeg. Det er lidt derhenad vi skal starte.”

NYT HB KØGE-HALSTØRKLÆDE: 125,- DKK

”Nu er det sidste kamp i grundspillet. Det er på med arbejdshandskerne. Fredericia er et godt spillende hold, og de har mange gode spillere. Det kan man også se på tabellen, hvor vi befinder os i hver vores ende. Vi skal virkelig ramme vores niveau, hvis vi skal tage noget med derfra, men det er helt klart vores mål at få noget med hjem. Og vi tror også så meget på os selv, at hvis vi kan sætte en god præstation sammen hele vejen igennem, så kan vi også sagtens være med.”

Når den kommende spillerunde i NordicBet Ligaen er færdigspillet, så bliver det samtidig kendt, hvilke fem andre hold, der ligesom HB Køge skal spille med i kvalifikationsspillet eller “nedrykningsspillet”, om man vil. Men det forestående slutspil er ikke noget, HB Køges spillere skænker mange tanker endnu.

”Vi tænker ikke så meget over det endnu. Men det er klart, at slutspillet er skruet sådan sammen, at man får de der typiske 6-pointskampe, hvor der vil altid være masser af nerve og spænding. Men vi er ikke der endnu. Vores fokus er på den sidste grundspilskamp mod Fredericia,” understreger Mike Jensen.

Der er kampstart på Monjasa Park i Fredericia klokken 13.00 lørdag. Fordi det er sidste runde i grundspillet, spilles alle kampe i NordicBet Ligaen samtidig – og de kan alle følges på Viaplay. Det vil desuden være muligt at følge med i svanernes kamp via ‘stories’ på holdets sider på Facebook- og Instagram.

Capelli Sport