Mike Jensen: “Fedt at overføre trend fra træningskampe”

Anfører Mike Jensen var en glad mand efter fredagens forårsåbningssejr i Helsingør. Ikke bare fordi det blev til tre point – men også på grund af det spil svanerne leverede trods svære vejrforhold og fem debutanter i startopstillingen, og fordi de gode tendenser i de hidtidige testkampe blev båret med over i NordicBet Ligaen.

“Det var en god start og det betyder meget for os. Vi bliver ved med at bygge videre på vores selvtillid. Det er ingen hemmelighed at mål og sejre giver selvtillid og det har vi tidligere manglet lidt. Men vi fik bygget en trend op i træningskampene, og det er så fedt, at vi kunne overføre det til ligaen,” siger Mike Jensen.

Han og holdkammeraterne havde medvind i kampens første halvleg, men det var først i løbet af anden halvleg, svanerne stak af fra Helsingør og scorede tre af deres mål.

“Det var selvfølgelig en speciel kamp med de forhold, der var med stormen. Første halvleg var lidt blandet, men vi fastholdte vores fokus super godt i anden halvleg, da kampen var på vippen og det var derfor vi vandt. Det var generelt en svær kamp, for bolden blev også påvirket når den blev spillet langs jorden. Men vi blev nok også tvunget til at spille os lidt mere igennem i anden halvleg og det fungerede godt,” siger Mike Jensen og uddyber:

“Jeg tror, Helsingør blev lidt stressede af at vi havde flere pasninger og fandt mellemrummene godt. Og så fik vi også løbet en del dybt og kom ned bag ved dem, selvom der var modvind. Men vores kombination i anden halvleg med dybdeløbene og mellemrummene skabte vores chancer. Og så var vi selvfølgelig effektive på vores omstillinger, hvor vi smed et par flotte kasser ind.”

HB Køge stillede til opgøret med hele fem debutanter. Kaptajnen Mike Jensen var imponeret over, hvad de hver især præsterede med tanke på at det var deres første betydende kamp for klubben.

“Det var nogle meget flotte præstationer individuelt. Både med den fysik, koncentration og mentalitet, de viste. Og så rev de jo i momenter fantastiske ting op af hatten. Ikke bare Leo med hans to flotte mål, men også Charlie, Casper og Andreas i den anden ende. Zean arbejdede som en hest og leverede en fed assist. Deres kvaliteter kombineret med det vi i forvejen har på holdet med Jubrils dribleevner, Trenskows spilforståelse og så videre… Det fungerer super godt og vi ligner bare et godt og farligt hold,” slutter Mike Jensen.

Næste opgave for HB Køge venter på fredag klokken 18.30, hvor NordicBet Ligaens tophold Vejle B gæster Capelli Sport Stadion. Billetter til kampen kan købes her.

Capelli Sport