Mike Jensen ser positive tendenser: “Der er pil op”

I sæsonens sidste ude kamp kunne HB Køge søndag eftermiddag tage fra Vendsyssel med det ene point efter 1-1 på måltavlen. Og selvom det ikke blev til fuld gevinst, så ser anfører tilbage på en fin indsats, hvor der igen var positive tendenser i spillet.

“Det var en meget fysisk kamp, og der blev løbet mange meter på begge hold. Sådan føltes det i hvert fald. Jeg synes, at vi er et hak bedre end de er. Chancemæssigt er det lidt i vores favør, tror jeg. Jeg synes faktisk at vi er en smule bedre, bortset fra perioden fra lige efter de første fem minutter, og så et kvarter frem, men derefter begynder vores pres at sidde, og vi får låst dem godt,” analyserede Mike Jensen efter opgøret, og fortsatte:

“Vi skaber muligheder til at lave chancer, som vi skal gøre større, og det er der, den ligger i den her kamp. Alt i alt så bygger vi lidt videre på det, vi har set i de seneste kampe. Vi føles lidt bedre med bolden, og vi har mere grundspil, så det er pil op på den del af spillet. Og så er vi fysisk gode, som vi hele tiden har været.”

Mike Jensen oplevede altså positive tendenser i spillet, men han savnede at man fik gjort chancerne lidt større, så det kunne være blevet til mere end det ene mål, som Casper Jørgensen sendte i kassen i anden halvleg.

“Vi skal gøre chancerne lidt større, men vi mangler lige den sidste skarphed. Men det at vi kommer hurtigere, mere effektivt og mere sikkert op på den sidste tredjedel, det synes jeg, at vi har stigende tendens til. Og så skal vi lige have indlæggene en tand skarpere, og måske også lidt mere tryk i indløbene. Men det kommer. Et skridt ad gangen, og der er pil op på en del tendenser, og det er godt.”

Sæsonen nærmer sig sin afslutning, og med det ene point mod Vendsyssel sammenholdt med rundens øvrige resultater ligger HB Køge fornuftigt i forhold til at slutte øverst i kvalifikationsspillet. Det scenarie, og at førsteudfordreren fra Hobro tabte på hjemmebane mod Esbjerg, gjorde at HB Køge ikke gik ud og jagtede sejren for enhver pris da kampen i Vendsyssel nærmede sig sin afslutning.

“Vi gjorde ikke andet end at spille med hovedet. Det er sådan risk-reward, om man skal gå efter sejren, eller om man skal tage det ene point. Resultatet betyder ret meget, når vi kendte det andet resultat,” slutter Mike Jensen.

HB Køge møder senere på ugen netop Hobro i sæsonens sidste kamp. HB Køge har et forspring på tre point, og en målscore, der er syv mål bedre.

KØB BILLET: HB KØGE – HOBRO IK

Økonomisk er der en ganske betragtelig forskel på at ende som hhv. nummer 1 og 2 i NordicBet Ligaens kvalifikationsspil i både TV-penge og præmiepenge fra rækkens placeringspulje. Med weekendens resultater skal HB Køge tabe med fire mål eller flere i kampen mod Hobro på lørdag for at blive fravristet førstepladsen.

Capelli Sport