Mike Jensen: “Skærpet fokus før afgørende kampe”

Mike Jensen har været en ombejlet og eftertragtet herre i de danske fodboldmedier efter sit skifte til HB Køge, og senest i denne uge var han gæst i Eurosport-programmet SuperligaXL. Selvom interessen har været stor og alle har villet høre Mike Jensens historie, så er det bestemt ikke noget ser som en byrde.

“Det er en del af det, at være i sporten, og vi lever jo af opmærksomhed, så det er noget, der følger med. Vi skal være glade for, at vi får opmærksomhed, for det er jo fordi at folk synes, at der er noget interessant. Jeg synes også, at vi har nogle gode ting at fortælle, så det må man bare stille op til, og bruge det for det, det er. Samtidig er det fint at repræsentere klubben og vores budskaber, og komme ud og snakke lidt fodbold”, fortæller Mike Jensen til HBKoge.dk.

Mike Jensen er 33 år, er gift og har to børn, og netop familien var en af de afgørende årsager til at Mike Jensen ved årsskiftet valgte at forlade den cypriotiske storklub APOEL og i stedet sætte kursen mod Danmark.

“Det var altafgørende. I den sidste del af året, og efter det år som vi alle sammen har været igennem, der sad jeg i efteråret alene på Cypern, og familien var hjemme i Danmark, og det var svært med corona og træning. Vi var også inde i en sportslig periode, som ikke var så god i APOEL, og så var det egentlig bare, at jeg stillede mig selv to kriterier: kan man ikke bare få lov til at være sammen med sin familie igen, og samtidig have et sted at spille fodbold, hvor det er sjovt, hvor det er fedt, hvor det er dejligt at komme til træning, og hvor der er nogle ambitioner, så man også får trigget det der vindergen, og det var egentlig bare de eneste tanker man gik med, og det lykkedes jo her”.

“Som fodboldspiller er man enormt heldig at man har en så fed hverdag, og at man har et arbejde, hvor man bare får lov til at tage af sted hver morgen, og så bare glæde sig helt vildt”.

Fodbold er fodbold – med forskellige nuancer

Mike Jensen har i en årrække spillet på øverste niveau i dansk, svensk, norsk og altså senest cypriotisk fodbold. Og selvom der naturligvis er forskelle, så handler det jo i bund og grund om det samme.

“Jeg synes det er meget det samme, for det er jo fodbold det handler om, men samtidig så vil jeg sige, at som jeg ser det og som jeg husker det, så er der meget taktisk i Danmark. Der er rigtig mange dygtige fodboldspillere – dygtige teknisk, taktisk og fysisk. Generelt synes jeg at det tekniske niveau foregår i et højt tempo. Der er lidt forskellige nuancer alt afhængig af hvor man spiller, men Danmark er som jeg havde forventet og som jeg husker det. Det er bare sjovt at spille fodbold”, siger Mike Jensen.

I HB Køge er Mike Jensen faldet hurtigt ind på holdet, og nyder at være i klubben.

“Det har været som jeg havde forventet, og det er udelukkende sindssygt positivt. Jeg havde forventet at det var en god gruppe spillere, jeg kom ind i – ikke mindst i forhold til deres kvaliteter som fodboldspillere, men også som mennesker. Jeg kendte trænerne, havde snakket med Per, kendte værdierne i klubben, identiteten og hvad vi gerne vil på og uden for fodboldbanen, og indtil videre, så har det hele levet op til forventningerne, så det har været klasse”.

To finaler venter

Grundspillet i 1. Division nærmer sig sin afslutning. Der resterer to kampe, og HB Køge kan selv afgøre om holdet vil med i top 6-slutspillet. Forud for de to afgørende kampe – lørdagens hjemmekamp mod Kolding IF og næste uges udekamp mod Hvidovre – er humøret højt i HB Køgetruppen, og spillerne glæder sig til de to kampe.

“Stemningen er god, og er som den skal være. Det er jo altid sådan, at når man nærmer sig sådan nogle kampe, så kommer der en eller anden form for skærpet fokus, men det skal der også, for vi skal lære at spille de der kampe, vi skal lære at vinde de tætte kampe, og ikke mindst når der er meget på spil”.

“Det bliver spændende at finde det rigtige spændingsniveau både til træning, men selvfølgelig også når vi går ind til kampene. Der er ingen tvivl om, at der er en del på spil, og det vil være rigtig godt for os at nå målsætningen om top 6, så vi kan kigge lidt længere frem, og se på at vi skal møde nogle af de bedste hold, og få en masse gode kampe i 1. Division, og kan øve os mod dem, så vi også kan blive bedre på sigt og se, hvad det er, vi mangler for at være med helt deroppe. Det vil være fedt at komme i top 6 – det skal vi klare”, understreger Mike Jensen.

1. Division

HB Køge – Kolding IF

Lørdag den 13. marts kl. 15.00

Capelli Sport Stadion

Capelli Sport