Mike Jensen: ”Skal finde tilbage til trygheden”

Når størstedelen af den danske befolkning søndag sætter sig til det store påskebord drager HB Køges NordicBet Liga-herrer til Falster, hvor der venter en udekamp mod Nykøbing FC i Kvalifikationsspillet. Efter fire nederlag i streg er der brug for at blive bragt noget nyt pålæg på bordet for Svanerne. Anfører Mike Jensen fortæller:

”Vi prøver alt hvad vi kan at ændre situationen lige nu. Der er nogen tendenser, vi er nødt til at få stoppet. Vi laver nogle af de samme fejl igen og igen, og det forsøger vi selvfølgelig at rette op på. Vi bliver længere på træningsbanen end vi plejer, og vi forsøger at give den en ekstra skalle og arbejde endnu hårdere og mere effektivt end tidligere. Vi prøver at nå det hele – men der er kun 24 timer i døgnet og der findes ikke noget quickfix.”

En af de ’nye’ ting, spillerne forsøger at finde frem er faktisk noget ’gammelt’. Et af fokuspunkterne har således været at finde tilbage til de ting, der tidligere har fungeret.

”Vi skal finde tilbage til noget tryghed og ramme de spilsituationer, hvor vi hver især er bedst og føler os hjemme. Så der er noget individuelt og kollektivt arbejde i at få talt igennem med hinanden, hvordan vi spiller hinanden gode. For i det store hele synes vi stadig, at vi har forsøgt at udvikle holdet og vores spil i den rigtige retning. Men vi har måske glemt eller mistet nogle af de basale ting undervejs og dem skal vi genfinde nu,” siger Mike Jensen, der understreger, at situationen er kritisk.

”Det er først og fremmest en alvorlig situation, vi er endt i. Vi skal være meget fokuserede og levere varen. Vi har ni fodboldkampe tilbage og de er på papiret ikke så meget anderledes end de andre kampe, vi har spillet i sæsonen. Men der kommer selvfølgelig noget større pres på end vi har været vant til de seneste par år, hvor vi har ligget lidt mere lunt i midten af tabellen. Det er selvfølgelig det altoverskyggende vigtigste for os lige nu; at komme ud af den her situation.”

Mens den 35-årige midtbanespiller har masser af erfaring fra at spille under hårdt pres tidligere er det for mange af hans yngre holdkammerater en ny situation at stå i. Men det er ikke nødvendigvis dårligt, forklarer Mike Jensen, der tror at situationen kan være gavnlig for spillernes og holdets udvikling på længere sigt.

”Skal man se positivt på det, kan det også være udviklende for os på den lange bane. Det, at spille under større pres kan helt sikkert gøre spillerne stærkere mentalt. Så det er ikke så dårligt, at det ikke kan være godt for noget. Men vi havde selvfølgelig hellere været det foruden, ingen tvivl om det.”

Der er kick-off på Lollands Bank Park søndag klokken 15.00.

Kampen kan følges på Viaplay.

Capelli Sport