Mike Jensen: “Vi skal udnytte den energi, de unge kommer med”

35-årige Mike Jensen var en af HB Køges mest rutinerede spillere i sidste sæson, og med denne sommers forfremmelse af mange af klubbens egne talenter til seniorholdet er der nu kun endnu flere unge spillere i HB Køges førsteholdstrup. I forvejen var Mike Jensen derfor en af de spillere, som de mange unge måtte læne sig op ad og lære af. På den måde har det unge indtog i førsteholdstruppen i virkeligheden ikke ændret alverden for holdets anfører et par uger inde i opstartssæsonen.

“Det har betydet, at vi er gået fra at have en ung trup til at have en ekstremt ung trup. Det vi har oplevet på holdet indtil nu i opstarten har været ret typisk for, hvordan det er at få unge spillere op. De er kommet med højt humør, masser af energi og en stor lyst til at gøre noget. Og så er det så også op til nogle af os ældre på holdet at sørge for at kvaliteten og koncentrationen også er med, Men der har været smil på læben og godt tempo i træningen, synes jeg,” fortæller Mike Jensen og uddyber om sin egen rolle i i opbygningen af holdet:

“Min rolle i det er at være med til at bygge relationer, få holdet til at fungere og være med til at skabe de roller, som vi har brug for, for at vi kan få udført de opgaver både på og uden for banen, der er på vores hold. Jeg skal sørge for at være en lim med noget erfaring og slå til der hvor jeg og trænerne mener, at det er vigtigt. Og så er det at være med til at være positiv og holde humøret højt – også når det kommer til at gå mindre godt for holdet som helhed eller for den enkelte spiller. Alle har jo lyst til at komme og vise sig frem, når man starter på noget nyt, men man må heller ikke blive utålmodig. Vi skal bruge tiden godt hver især og arbejde fokuseret og koncentreret. Man må gerne have den der gode utålmodighed, hvor man virkelig gerne vil det, men det er vigtigt, at vi gør det sammen og hjælper hinanden,” understreger Mike Jensen.

“Men der er som sådan ikke ændret noget for mig. Folk kommer og går, og når nogen stopper, så må andre udfylde de roller, der er efterladt. Og det er så op til os som hold at forme dem, og være med til at sikre, at afløserne finder deres sin roller og lykkes med at udfylde den så godt som muligt – både for holdet og for dem selv.”

 

Fuld fart over feltet
I går spillede holdet sæsonens første testkamp, da det blev til et snævert nederlag mod tyske FC Phönix Lübeck, men forud for det opgør har holdet haft tre gode og energifyldte træningsuger sammen.

“Der har været fuld fart over feltet indtil nu, men sådan er det jo typisk når man kommer tilbage fra ferie. Vi vil alle gerne ud og spille fodbold igen. Vi har gået og glædet os, så det har været lidt sådan – bare derudaf indtil nu. Meget positiv fodbold. Folk har lyst til at røre bolden, arbejde hårdt, score mål og være sammen igen. Kendetegnet har været, at der er blevet pustet en masse positiv energi ind på holdet fra os alle sammen.”

De mange nyoprykkede HB Køge-spillere kommer med stor gå-på-mod og et ønske om hele tiden af forbedre sig, beretter Mike Jensen. Selvom holdet ofte træner fra klokken 08.00 om morgenen, er flere af dem jævnligt på banen flere timer inden da for at selvtræne, og det er ifølge Mike Jensen en positiv del af det at være en ung fodboldspiller med ambitioner.

“Det er fedt de gør det, og på en eller anden måde synes jeg også, det er det rigtige for dem at gøre i den alder. Det er træning og tid med bolden som hjælper dig i din udvikling på den lange bane. Alle minutter og alle timer gælder. Om man så er derhjemme eller gør det før træning, bliver hængende efter træning eller om man går ned på en bane i sommerferien med nogle venner. Man skal have de ambitioner for sig selv og hele tiden have lyst til at skubbe sig selv og gøre lidt mere, end hvad der kræves af en. Så det er kun godt, at vi kan se, drengene har det,” siger Mike Jensen.

 

Ventede bump på vejen
HB Køge-holdet skal under cheftræner Nicklas Pedersens vinger spilles sammen i denne tid, hvor de første testkampe spilles – og de mange unge spillere skal vænne sig til en ny verden med seniorfodbold og modstandere med en større fysisk styrke. Det er derfor også forventningen, at der undervejs vil komme bump som det, der blev oplevet imod Phönix Lübeck hvor holdet blev ramt af to røde kort. Den del er Mike Jensen helt med på – og som en af de rutinerede spillere i truppen føler han et medansvar for at sikre, at bumpene bliver så små som muligt.

“Nu kommer de op i NordicBet Ligaen, hvor der er mange gode spillere og mange voksne spillere, så det er klart, at det bliver en tilvænning. Men der er ingen tvivl om, at når først de er nået hertil og er i den her trup, så er det fordi, de kan noget og de har nogle muligheder. Dem skal vi finde ud af at få udnyttet. Men det er vores forventning, at der kommer nogle bump undervejs fordi de kommer til at opleve alt som noget nyt – og det skal de både finde sig selv i og samtidig forsøge at vise sig frem i, mens de lærer undervejs,” siger Mike Jensen og konkluderer:

“Jeg vil hellere have at vi laver fejl, end at vi ikke tør tør prøve noget. Vi skal brage derudad, der er ingen tvivl om at vi skal forsøge at udnytte den energi, som drengene kommer med. Og de skal have lov til at lave fejl, og så skal jeg være med til at se om bumpene kan blive lidt mindre, så vi også kan holde lidt stabilitet på tingene.”

Capelli Sport