Jørgen E. Larsen (til højre) er død. Han blev 74 år gammel. Foto: Erik Gleie.

Mindeord: Jørgen E. Larsen

En af de helt store personligheder i Herfølge Boldklubs historiebøger, Jørgen E. Larsen, er fredag afgået ved døden. Han blev 74 år gammel.

Jørgen Erik Larsen snørede sine fodboldstøvler i Herfølge Boldklub første gang som syv-årig og var med i hele Herfølge Boldklubs rejse op gennem rækkerne fra serie 2 og til landets bedste række, og han var da også i klubben da Herfølge Boldklub i 1978 som en af de første klubber i landet indførte professionel fodbold.

Jørgen E. havde Herfølge Boldklub i blodet, og var i mange år en markant personlighed i landsbyklubben, hvor han som aktiv spiller nåede hele 197 førsteholdskampe for sin barndomsklub, hvor han også efter karrieren fortsatte med at have sin gang. Både som materialemand, cafeteriebestyrer, træner for ungdomshold, holdleder for førsteholdet, bestyrelsesmedlem og manager. I 1987 blev desuden udnævnt som cheftræner i barndomsklubben, som han i 1988 sikrede en femteplads i landets bedste række. På det tidspunkt en tangering af Herfølge Boldklubs bedste placering i dansk fodbold nogensinde.

Efter tiden som cheftræner i Herfølge Boldklub fortsatte karrieren i fodboldens verden uden for landets grænser. For selvom Jørgen E. Larsen var en “bondedreng” fra Herfølge, så var han nemlig også eventyrlysten, og han nåede over en periode på 13 år i den grad at opleve verden. I 1993 blev han ansat som landstræner i Ghana, som han sikrede landets første kvalifikation til Africa Cup of Nations, og siden var der klub- og landstrænerjob i både Qatar og Malaysia. Det blev til masser af succeser med både mesterskaber og pokaltitler.

Jørgen E. vendte først permanent tilbage til Danmark igen i 2006, hvor han naturligvis bosatte sig i huset i Herfølge inden trænerkarrieren blev afsluttet med cheftrænerjobs i Brønshøj og Amager United og Tårnby.

Jørgen E. Larsen bisættes fra Herfølge Kirke torsdag den 13. februar kl. 13.00.

Æret være Jørgen E. Larsens minde.

Jørgen E. Larsen (til højre) er død. Han blev 74 år gammel. Foto: Erik Gleie.

Jørgen E. Larsen (til højre) er død. Han blev 74 år gammel. Foto: Erik Gleie.

Capelli Sport