Mindeord: Rudy Kannegaard

Foto: Anders Ole Olsen / Sj. Medier

Køge Boldklubs sidste DM-vinder fra 1954 er gået bort

Det er med stor tristhed, at HB Køge har modtaget meddelelsen om at Rudy Kannegaard, DM-vinder med Køge Boldklub i 1954, er sovet ind, 88 år gammel. Rudy var den sidste spiller fra det ikoniske mesterhold, der fortsat var iblandt os.

Rudy Kannegaard var en markant profil i Køge Boldklub, som han i 1950’erne spillere mere end 200 kampe for, og med hvem han i 1954 var med til at sikre det historiske første DM-guld som 20-årig. Det var første gang nogensinde, at DM-guldet gik til en klub i provinsen. Et mesterskab der blev spillet i hus på hjemmebane den 14. maj 1954 mod B.93 og med 14.500 tilskuere på lægterne.

Fejringen af guldtriumfen fik Kannegaard desværre ikke mulighed for være med til. Efter guldkampen måtte han skynde sig til toget. Ved siden af rollen som forsvarer i Køge Boldklub var Kannegaard nemlig indkaldt som soldat i flyvevåbnet i Hjørring, og det var kun lige med nød og næppe, at Rudy Kannegaard overhovedet fik lov til at komme hjem og spille kampen.

Rudy Kannegaard spillede hele sin karriere i Køge Boldklub, hvor han blev meldt ind i 9-10 års alderen, og fortsatte til støvlerne blev lagt på hylden, da han var i starten af 30’erne. Siden fulgte Rudy Køge Boldklub og sidenhen HB Køge i tykt og tyndt fra sine baser i først Køge og sidenhen fra Orehoved på Nordfalster efter pensionen.

Æret være Rudy Kannegaards minde.

Rudy Kannegaard (centralt i 2. række) og holdkammeraterne fra Køge Boldklub. Rudy spillede hele sin karriere i klubben – og ingen andre steder.

Capelli Sport