Mindeord: Svend Knudsen

Det er med stor sorg, vi har modtaget beskeden om at målmandstræner Svend Knudsen mandag aften er gået bort efter længere tids sygdom.

Med sin lune og godt humør har Svend de seneste mange år sat sit præg på HB Køges drengeungdomshold, hvor han trofast har ageret som målmandstræner for klubben U13-U15-hold de seneste ni år. Tidligere var han tilknyttet klubbens førstehold, og inden da sad han i en lang årrække på trænerbænken i Herfølge Boldklub med hvem han i år 2000 var en del af staben bag holdet, der hjemførte det sensationelle Danmarksmesterskab til Hærfuglene. Hans rolle i mesterskabet må ikke undervurderes – cheftræner John ‘Faxe’ Jensen var spillende træner, og når ‘Faxe’ snørrede støvlerne og gik på banen, lå ansvaret på bænken alene tilbage hos Svend Knudsen og holdleder Mogens Jeppesen. Svend var i sandhed en af de udsynlige helte bag mesterskabet til Herfølge Boldklub.

Opvokset i Hvidovre startede Svend Knudsen sin fodboldkarriere i Rosenhøj, hvor han sidenhen blev målmandstræner. I 1976 gennemførte han DBUs O-kursus og i 1989 blev han instruktør på målmandsskolerne Kastrup/Hillerød.

Siden udviklede målmandstrænerkarrieren sig og Svend rundede som målmandstræner klubber i både Superligaen, 1. division og 2. division igennem mere end 25 år. Udover Herfølge Boldklub og HB Køge var Svend omkring Friheden, Frem, Hvidovre IF, B.93 og Brønshøj, mens han i midten af 00’erne tog på eventyr i mellemøsten, hvor Al Rayyan Sportclub i Qatar ansatte ham.
Sidenhen vendte Svend hjem til basen i Hvidovre og de seneste ni år har han altså skolet de unge målmænd i HB Køge.

Mængden af målmænd, der har udviklet sig til højeste niveau i HB Køge er alenlang, og klubben er fyldt med mennesker, der udover at have haft lange venskaber med Svend, er blevet fagligt inspireret af hans store arbejde gennem årene.

Svend vil blive savnet som målmandstræner i HB Køge. Fordi han var dygtig og hjalp så mange af klubbens yngste spillere – men først og fremmest for hans personlighed, hans humør og hans store loyalitet.

Æret være Svends minde.

Der vil være et minuts stilhed til minde om Svend Knudsen inden HB Køges kamp imod Kolding IF i NordicBet Ligaen torsdag d. 14. september.

Capelli Sport