Monique Matz kåret som Årets Frivillig 2023

Fredag d. 19. januar blev HB Køges årlige julefrokost og frivilligfest afholdt i Venue Køges lokaler på Capelli Sport Stadion. Over 100 frivillige medarbejdere festede med klubbens ansatte, før og efter aftenens højdepunkt – kåringen af årets frivillige medarbejder for kalenderåret 2023 – fandt sted. Vinderen af hæderen gik til klubfotograf Monique Matz for den fantastiske kvalitet, hun uopslideligt leverer billeder til klubben med.

Monique skyder billeder fra klubbens kampe, træninger og andre begivenheder året rundt, og hendes weekender går derfor som regel med både at være HB Køges kampe i Gjensidige Kvindeliga og NordicBet Liga – også selvom de skulle blive spillet på udebane i Nordjylland. Tidligere har Monique også bidraget som boldbørnsansvarlig til klubbens hjemmekampe.

“Monique har leveret en helt uvurderlig indsats for klubben gennem de seneste år. Hun bærer virkelig klubben i sit hjerte og stiller altid op for os, og det er vi enormt taknemmelige for. Hun har udviklet sig til at være en fantastisk fotograf og vi ved, at der er mange andre klubber og virksomheder, der misunder os for at have så dygtig en fotograf som hende tilknyttet,” siger direktør i HB Køge Per Rud.

Mens mange af Moniques vågne timer bliver brugt i HB Køge-regi arbejder hun fuldtid som butikselev hos Lyngens Bageri.

“Det fortæller jo alt om, hvor vild en indsats Monique leverer. Hun møder på arbejde klokken 4 om morgenen og når hun så har fri klokken 12, kommer hun over til os i klubben og skyder billeder. Både i hverdagen og i weekenden,” tilføjer Per Rud.

Monique, der har fulgt klubben siden hun var 9 år gammel, modtog stående klapsalver fra de 120 medfrivillige og ansatte i klubben mens hun blev tildelt blandt andet blomster, diplom og en HB Køge-spillertrøje som præmie fredag aften. Efterfølgende fik hun selv ordet og sendte ydmygt takken videre til andre i huset.

“Tak til trænerne, for altid at tage godt imod mig og lade mig komme tæt på, selvom de er midt i deres arbejde. Og tak til alle jer, der roser mig og mine billeder, det betyder meget for mig,” sagde Monique fra scenen.

Meget sigende var hun allerede lørdag morgen tilbage i klubben for at skyde billeder fra årets første træningskamp på herresiden. Billederne, Monique og klubbens øvrige dygtige frivillige fotografer leverer, kan altid findes på klubbens Facebook- og Instagram-sider.

// FØLG HB KØGE MEN PÅ FACEBOOK //
// FØLG HB KØGE WOMEN PÅ FACEBOOK //
// FØLG HB KØGE MEN PÅ INSTAGRAM //
// FØLG HB KØGE WOMEN PÅ INSTAGRAM //

Det var 14. gang HB Køge kårede årets frivillige i klubben og det var samtidig sidste chance for Monique for at vinde prisen. Fra d. 1. februar er hun nemlig blevet ansat i en deltidsstilling i klubben, hvor fotograf-jobbet kombineres med andre opgaver af mere administrativ karakter. Hæderen som Årets Frivillig uddeles ikke til lønnet personale – men flere af de tidligere vindere er ligesom Monique blevet ansat i lønnede jobs i klubben efter at være startet som frivillig.

Fra alle i HB Køge skal der lyde et stort tak til alle frivillige for det arbejde de året rundt lægger i klubben – og for en fantastisk fest.

Årets Frivillig i HB Køge

2023 // Monique Matz
2022 // Susanne Petersen
2021 // Mikkel Henderson
2020 // Bente Unger og Jane Christiansen
2019 // Jeanne Poppelhøj
2018 // Børge Jensen
2017 // John Nybo Hansen
2016 // Torben Bruun
2015 // Helle Janniche
2014 // Randi Jakobsen
2013 // Ejgil Olsen
2012 // Bruno Zingg
2011 // Jørgen Jakobsen
2010 // Jesper Nybo

Capelli Sport