Morten Karlsen efter pokaltriumf: Mange hungrer efter spilletid

Tirsdag aften spillede HB Køge sig videre i Sydbank Pokalen, da KFUM Roskilde fra Danmarksserien blev slået med cifrene 1-3. Alle tre mål blev sat ind af Jakob Johansson, der i første halvleg var knivskarp og på under tyve minutter fik netmaskerne til at blafre tre gange. Anden halvleg blev noget mere jævnbyrdig, men vigtigst af alt, kom sejren i hus.

– Resultatet er det, der tæller og så er alt andet sekundært. I aften spiller vi med en masse nye relationer. Pablo (Arboine, red.) og Marian (Huja, red.) skal blandt andet lære hinanden at kende. På backerne har vi (Oliver, red.) Sonne og (Mathias, red.) Høst, som også er nye i startopstillingen. Så der er en masse ting, vi skal sætte sammen, hvilket vi gjorde fint i starten af kampen, siger cheftræner Morten Karlsen og tilføjer om aftenens modstander:

– Men det er også et fint hold, vi møder – uden at det er helt vanvittigt godt. Når vi så har den 3-0-føring, som vi gerne vil have, skal vi også blive endnu bedre, til at stikke kniven dybere ind. Men altså, det kommer også, når vi er spillet bedre sammen.

Det var ganske naturligt en startopstilling, der manglede en række profiler såsom Christian Overby, Jean Claude Bozga, Kevin Mendoza og Martin Vingaard. Det betød, at en håndfuld unge spillere fik muligheden og det gjorde de alle ganske hæderligt, selvom værterne blev lukket en anelse for meget ind efter pausen.

– I anden halvleg stresser vi lidt, da vi får mere plads end vi havde regnet med. Da vi så ikke får udnyttet de muligheder, som vi faktisk har til at gøre det til 4-1 og punktere det, kommer de halvt med i kampen. Men med bedre individuelle relationer – som kommer med tiden – bliver vi også bedre til at lukke sådan et opgør.

– De to mest positive ting i dag er, at vi fik givet spilletid til en masse af de gutter, der tørster efter det, og at vi gik videre.

Nu venter en landsholdspause, og HB Køges næste modstander er Næstved BK der først søndag den 15. september kommer på besøg på Capelli Sport Stadion. Men inden da skal der også trækkes modstander til tredje runde af Sydbank Pokalen, hvor en række Superligahold indtræder i turneringen. Men den del af lodtrækningen påvirker ikke cheftræneren det store. Han vil bare gerne avancere yderligere:

– Jeg har ikke en modstander, jeg som sådan foretrækker i næste runde. Der er næsten kun stærke hold tilbage nu, og ligegyldigt hvad, vil jeg allerhelst gå videre til næste runde. Så vi tager det, der kommer, slutter Morten Karlsen, mens solen sinker sig over det østlige Roskilde.

Capelli Sport