Morten Karlsen: Spillede klogt og efter omstændighederne

Søndag aften fik Morten Karlsens tropper endnu en vigtig sejr, da Kolding IF blev slået med 2-0.

Dermed kan HB Køge tegne sig for fire kampe i træk uden nederlag – det er blevet til tre sejre og en uafgjort. En fin stime med en række vidt forskellige kampe, der rummer hver deres historie. Og efter en sejr over et af rækkens tophold sidste weekend, var søndagens sejr en helt anden type kamp:

– Det føles selvfølgelig godt at fejre en sejr. Det er klart, at når man tager til Kolding på baggrund af en rigtig, rigtig god kamp mod Viborg FF, hvor der var en stemning af, at vi intet havde at tabe, masser af opmærksomhed fra TV og så videre, så kræver det noget andet af gruppen for det første i forhold til at vinde og for det andet at være fokuserede, siger Morten Karlsen efter sejren, og tilføjer om den nuværende form:

– Vi har været inde i en opadgående kurve på det seneste, og der blev lagt mere på i dag. På den ene eller anden måde bliver der altid lagt på, når man vinder. Om det så er på selvtillidskontoen eller på det spillemæssige. I dag fik vi lagt en smule på selvtilliden, men rigtig meget på det spillemæssige på en bane, der var noget anderledes end på hjemmebane. Vi optrådte professionelt og klogt, da vi viste, at vi vidste, hvordan vi skal agere mod dem på sådan en bane.

I de sidste to runder har drengene spillet på rigtig flotte baner i henholdsvis Fredericia og Køge, hvor græstæppet har stået snorlige. Det var noget anderledes i Kolding, hvor en lettere våd bane ventede holdet.

Karlsen understreger dog, at det hverken var eller må være en undskyldning for ikke at levere:

– At banen er anderledes end det vi oplevede i Fredericia og har på hjemmebane er en præmis. Det er ikke noget, man skal pibe over. Vi spillede klogt og spillede måske med lidt mindre risiko. I dag skulle det tekniske niveau være lidt lavere end på en bedre bane. Der var vi klogere end dem og lykkedes med det.

– Det skal aldrig være en undskyld, at banen ikke er god. At banen ikke er god, at det regner, at der ikke er mange tilskuere og så videre, det gider vi ikke, at bruge tid på. Vi bruger vores tid og energi på det, vi kan ændre og gøre noget ved. Vi affinder os med de forhold der er. Det er præmissen for at være professionel fodboldspiller, slutter Morten Karlsen.

 

Foto: Martin Håkansson, Coverganda

Capelli Sport