Nederlag imod verdens bedste hold

HB Køges Champions League-deltagere spillede onsdag aften deres sidste kamp i kalenderåret 2021.

Opgøret stod mod ingen ringere end verdens bedste klubhold, FC Barcelona – de forsvarende mestre i Champions League. HB Køge leverede i det omvendte opgør deres måske bedste præstation i dette års udgave af turneringen, da FC Barcelona først i overtiden af dén kamp sikrede sig sejren.

Fra starten af opgøret på Estadi Johan Cruyff stod det klart, at kampbilledet vil blive som det oftest er, når FC Barcelona er i aktion. Med dem på bolden, og med modstanderne jagtende.

Efter 10 minutters spil kom hjemmeholdet foran, da et indlæg fra venstrebacken Leila Ouahabi sejlede henover hovederne på alle i feltet – inklusive HB Køge-keeper Kaylan Marckese – og i mål. En flot scoring, men den så noget tilfældig ud. I hvert fald sammenlignet med nogle af de andre scoringer, hjemmeholdet bød ind med senerehen i kampen…

Inden da var HB Køge tæt på at få udlignet imod giganterne. Kyra Carusa arbejdede sig forbilledligt forbi den direkte modspiller Irene Paredes på siden af feltet, skar ind langs baglinjen, hvorfra hun hårdt presset blev tvunget til at afslutte fra en skæv vinkel. Aftenens Barcelona-keeper, Catalina Coll, kom ud og gjorde sig bred og fik blokeret afslutningen tilbage ud i feltet, hvor Kelly Fitzgerald kom til. Men også hun blev presset af en modstander i afslutningsøjeblikket og fik derfor ikke det optimale træf på skuddet, som fløj op på endetribunen bag mål. En god dobbeltchance til Køge, der desværre ikke gav bonus.

I stedet viste hjemmeholdet kynisme og gjorde det få minutter senere til 2-0, da Fridolina Rolfö snittede et indlæg i mål med pandebrasken.

Frem mod pause skete der ikke meget. Kun på lægterne, hvor HB Køges medrejsende fans konsekvent overdøvede de 1500 fremmødte Barcelona-tilhængere. Stort cadeau til Svanerne – HB Køge Support, de medrejsende partnere fra NETVÆRKET og alle de øvrige HB Køge-fans der selv havde fundet vej til Estadi Johan Cruyff og var med til at live det spanske teaterpublikum på stadion op.

Desværre kunne hverken vores supportere eller vores spillere stille noget op, da Alexia Putellas smaskede en 3-0-scoring ind lige inden pausefløjt. Med ryggen mod mål modtog hun bolden i hoftehøjde, tæmmede den og drejede rundt om sig selv i een og samme bevægelse og hamrede kuglen i mål. Absolut verdensklasse fra Putellas, der for et par uger siden blev kåret til verdens bedste fodboldspiller ved det årlige Ballon d’Or-arrangement i Paris.

Omkring anden halvlegs start måtte først Sarah Jankovska og senere Cecilie Fløe forlade banen med småskader. De blev erstattet af hhv. Maria Uhre på den centrale midtbane og Cornelia Kramer på venstrekanten.

Efter en god times spil kom Barcelona på 4-0, da Ingrid Engen stod placeret lige netop dér, hvor et af hjemmeholdets hjørnespark dumpede ned. Hun skulle bare stikke indersiden frem, så var bolden i kassen.

Knapt var bolden givet op igen, før HB Køge skulle få deres bedste chance for at score imod de forsvarende mestre. En perfekt timet bold til Cornelia Kramer sendte hende alene afsted fra midterlinjen mod Catalina Colls mål. Da Kramer nåede feltet, fik hun med sin afslutning Coll til at lægge sig ned mens selve skuddet kom højt – henover hovedet på keeperen – og på direkte på overliggeren. En pokkers ærgerlig situation. HB Køge var centimeter fra at score det blot andet mål imod Barcelonas jerndefensiv i turneringen hidtil. Det hidtil eneste mål scoret imod dem blev i øvrigt lavet af Arsenal i catalanernes 4-1-sejr tidligere på året. Udtur for svanerne.

I stedet for en reducering blev hjemmeholdets føring minutter senere – og igen måtte man bare tage hatten af for nogle tekniske detaljer i absolut verdensklasse.
Indskiftede Lieke Martens, der inden kampen havde vist sin nyvunden Guldbold frem, drev bolden frem på midten af banen. Alle ledte efter hvilken aflevering hun ville slå, bortset fra hende selv. Ud af øjenkrogen spottede hun nemlig en flig af en åbning til at score selv. Hun en behersket, følt, løftet afslutning snød hun alle på Estadi Johan Cruyff, overlistede Kaylan Marckese og scorede til 5-0. Endnu en aktion fra den allerhøjest tænkelige hylde.

FC Barcelona var overmagten og sejrens størrelse kunne der derfor ikke sættes en finger på. Men med lidt held havde Køgenserne toppet deres mange flotte præstationer i turneringen i løbet af efteråret, med at få scoret i mod verdens bedste hold.

Et sådant fokus skal tages med videre. Kampen var HB Køges sidste i turneringen i denne omgang, men forhåbentlig kommer der mange flere i de kommende år.

FC Barcelona – HB Køge // 5-0 (3-0)

1-0 // Leila Ouahabi (10. minut)

2-0 // Fridolina Rolfö (29. minut)

3-0 // Alexia Putellas (44. minut)

4-0 // Ingrid Engen (65. minut)

5-0 // Lieke Martens (73. minut)

HB Køge opstilling: (5-4-1)

Kaylan Mackese
Emma Færge
Selma Svendsen
Laura Guldbjerg Pedersen
Isabella Obaze
Signe Markvardsen
Maddie Pokorny
Kelly Fitzgerald
Sarah Jankovska
Cecilie Fløe
Kyra Carusa

Udskiftning:

Maria Uhre Nielsen ind // Sarah Jankovska ud // (45. minut)

Cornelia Kramer ind // Sarah Jankovska ud // (55. minut)

Julie Nowak ind // Maddie Pokorny ud // (87. minut)

1537 tilskuere på Estadi Johan Cruyff

Capelli Sport