Nicholas Marfelt knokler sig tilbage

HB Køges venstreback 26-årige Nicholas Marfelt debuterede for HB Køge med bravur, da han i september måned på hjemmebane mod Hvidovre scorede HB Køges andet mål i sæsonpremieren. Få dage senere blev han skadet, og fik samtidig den nedslående melding, at han skulle opereres, og derfor ville være væk fra fodboldbanen i 6-9 måneder.

“Der var noget brusk i mit venstre knæ, der var gået i stykker, og det er sådan, at når den brusk ikke er der, så ender knoglen med at tage alt for meget belastning, og så ender man til sidst med at få et knæ, der ikke fungerer. Jeg var nødt til at blive opereret, for at få noget der reparerer knæet – de kan ikke give mig ny brusk, men de kan gøre sådan at knæet selv forsøger at hele, ved at lave nogle huller ind i knoglen. Og det er det, der nu skal have lov til at hele og til at bygge sig selv op igen, før jeg kan få lov at spille igen”, fortæller forsvarsspilleren til HBKoge.dk i forbindelse med genoptræningen på Capelli Sport Stadion.

Et step foran i genoptræningen

Operationen den 2. oktober 2020 var vellykket, og siden har Marfelt knoklet hårdt på med genoptræningen. Og det skrider fremad.

“Jeg har trænet hver dag siden jeg blev opereret, og måske også mere end hvad de har forventet, men igen – det er sådan lidt – jeg stillede mig selv det spørgsmål i starten, hvor “hurtigt vil jeg tilbage?”, og det er ligesom op til mig, troede jeg selv, og var selv ret overbevist om at hvor hurtigt jeg ville kunne komme tilbage var afhængig af hvor meget jeg selv ville lægge i det. Jeg har lagt 100 % – alt hvad jeg kunne – og lige nu så er jeg cirka en måned foran, hvor de regnede med, at jeg ville være, og jeg bliver ved med at få at vide, at de har svært ved at sige til mig, hvornår jeg er klar, fordi jeg bliver ved med at være et step foran i min genoptræning”.

“Det er sådan lidt svært at give en præcis dato. Jeg håber selv, og lige nu er målet, at jeg kan få lov at spille en kamp i slutningen af marts. Det kan sagtens blive før, og det kan sagtens blive efter. Det er svært fordi det også er en skade, hvor man skal respektere, at det tager tid. Hvis der lige pludselig kommer en hævelse og knæet giver tegn til at det har brug for en pause, så er jeg nødt til at respektere det, og tage det med i den måde jeg gør tingene på. Men lige nu, så er mit mål slutningen af marts”.

Nicholas Marfelt og HB Køges fysioterapeut Patrick Kaltoft fra Køge Bugt- og Knæcenter arbejder hårdt på genoptræningen.

Højt humør trods manglende juleferie

Marfelt har knoklet hver eneste dag siden operationen, og selv juleferien blev aflyst så der kunne arbejdes i træningslokalet.

“Jeg har ikke holdt ferie. Jeg har faktisk trænet hver dag sammen med vores fysioterapeut Patrick (Kaltoft, red.), hvor jeg er kørt fra min bopæl i Brønshøj til Køge. Der har jo været corona, og alle træningscentre har været lukket, men jeg har været heldig at kunne træne i klubben fordi der ikke har været andre, og Patrick har været helt fantastisk og er mødt op hver dag og har støttet og hjulpet mig, fortalt hvad jeg skulle gøre hver dag og alt det der. Så juleferie har jeg ikke haft noget af, men det har jeg heller ikke haft brug for, kan man sige”, fortæller Marfelt, der for en måneds tid siden tog hul på et nyt step i genoptræningen.

“Jeg er begyndt at løbe. Det begyndte jeg på i december, og ellers laver jeg mine ting. Lige nu er jeg herude på banen, og ser de andre træne og laver mine ting herude, for også at være lidt med. Det synes jeg er vigtigt. Det er rart for mig at føle at jeg er en del af det igen, selvom jeg endnu ikke er inde på banen og spille bold. Så laver jeg lidt for mig selv, og lidt med Patrick, og de andre kan også se at jeg rykker mig og kommer tættere og tættere på. Det tror jeg er vigtigt både for mig og for holdet”, siger Marfelt, der indtil nu har holdt humøret i vejret hele vejen igennem.

“Humøret er helt fantastisk. Jeg har heldigvis ikke haft nogen perioder i det her, hvor jeg har følt at det hele var lort. Der har jeg måske været heldig og været god til at holde koncentrationen, og så har jeg haft god støtte hele vejen igennem”, slutter Nicholas Marfelt, der kom til HB Køge fra SønderjyskE før sæsonstart.

Foto: TT- Film

Capelli Sport