Nicklas P.: Åbningssejr har givet ro og selvtillid

Med 1-0-sejren i Helsingør fredag d. 23. februar kom HB Køge forrygende i gang med forårssæsonen i NordicBet Ligaen. Hullet ned til nedrykningsstregen blev øget til seks point – og det har kastet mange positive effekter af sig hos HB Køge-spillerne beretter cheftræner Nicklas Pedersen forud for lørdagens opgør mod B.93.

“Sejren i Helsingør har givet noget selvtillid, noget glæde og noget ro. Arbejdsro. Lidt af det pres, der var på os inden kampen er blevet lagt over på de andre hold. Vi spillede en god første halvleg, men blev for stressede i anden halvleg, hvilket jeg ellers ikke synes har været kendetegnende for vores spil i den første halvdel af sæsonen,” siger Nicklas Pedersen og uddyber:

“Spillerne gav selv udtryk for efter kampen, at de følte, de havde en sejr ventende som de for alt i verden skulle beskytte. Vigtigheden af kampen pressede os – og det var også en vigtig kamp. Derfor skal vi også glæde os over, at vi stod imod og fik en god start på foråret med en sejr. Det kan give os et boost fremad.”

Cheftræneren glæder sig især over, hvor hurtigt de nyankomne spillere, der sluttede sig til holdet i januartransfervinduet, har fundet deres roller og niveau på holdet.

“De gjorde alle en fin figur i Helsingør. Midterforsvarerne arbejdede godt sammen og kommunikerede stærkt og jeg tror kun, de bliver bedre og bedre sammen. Gabriël viste, at han har et ekstra niveau på bolden i forhold til mange andre spillere i rækken og kan give os en ekstra dimension i spillet. Jafars første halvleg var også på højere niveau end 1. division – det skal vi have ham til at kunne holde over 90 minutter, og så skal vi havde ham sat bedre i scene i boksen, så han kan komme til at score endnu flere mål. Men i spillet er han virkelig dygtig. Så jeg er meget glad, for hvordan de og vi er kommet afsted i forårssæsonen,” siger han og udtrykker desuden glæde over, at Berkant Bayrak i målet ikke bare spillede en flot kamp men også blev belønnet med et fortjent clean sheet.

Forude venter nu et gensyn med B.93, som satte det unge HB Køge-hold eftertrykkeligt på plads i det første indbyrdes opgør tidligere på sæsonen. 1-7 blev slutresultatet til gæsterne på Capelli Sport Stadion i august måned. En kamp og et resultat, man skulle tro havde skabt spøgelser hos Nicklas Pedersen, men det er ikke tilfældet.

“Der kan umuligt gå lige så galt denne gang, som det gjorde sidst mod B.93. Men for at være helt ærlig, har vi ikke tænkt sindssygt meget på den kamp. Vi er blevet mere robuste siden da. Spillerne individuelt har fået mere hår på brystet, så jeg er egentlig ikke nervøs for, at der sker noget lignende igen. Det var en kæmpe offday, og jeg er helt sikker på, at det ikke bliver samme kampbillede, vi ser lørdag. Vi tager til Vanløse med troen på, at vi kan få tre point – og kan vi ikke det, så må vi få et enkelt,” slutter Nicklas Pedersen.

Opgøret er blevet flyttet og spilles altså ikke på B.93’s normale hjemmebane på Østerbro men i stedet i Vanløse Idrætspark. Der er kampstart klokken 15.00 og kampen kan som altid følges på Viaplay. Der vil desuden blive opdateret løbende fra kampen i ‘stories’ på holdets Facebook- og Instagram-profiler.

B.93 – HB Køge
NordicBet Liga, 20. spillerunde
Lørdag d. 2. marts 2023, 15.00
Vanløse Idrætspark

Capelli Sport