Nicklas P. før Lyngby: AaB-kamp gør mig optimistisk

Der venter en på papiret svær opgave for HB Køge, når Superliga-mandskabet Lyngby BK tirsdag aften gæster Capelli Sport Stadion i tredje runde af Oddset Pokalen. Efter en række kampe uden sejr i NordicBet Ligaen og senest et nederlag mod AaB i fredags ligner det næsten en kamp mod overmagten – men alligevel er cheftræner Nicklas Pedersen optimistisk over muligheden for at få et godt resultat imod Lyngby efter at have genset AaB-kampen.

KØB BILLET: ODDSET POKALEN, HB KØGE – LYNGBY BK

“Set ud fra spillermaterialet er det to omtrent lige gode hold. De spiller også lidt på samme måde, selvom formationen ikke nødvendigvis er den samme. Men der er ligheder i deres tilgang og deres kvalitet. Så vi skal ikke ændre vores tilgang så forfærdeligt meget ifht. hvad vi gjorde imod AaB, som vi på mange måder spillede lige op med. Det sidste kvarter lavede de nogle chancer, fordi vi gik længere frem og vi skiftede nogle unge drenge ind, mens de skiftede de helt store kanoner i Nicklas Helenius, Lucas Andersen og Jakob Ahlmann ind. Der kunne man godt se, de blev stærkere end os. Men det er vigtigt, at vi får givet vores unge spillere de her oplevelser og erfaringer, så de udvikler sig. Nu har nogen af dem for første gang prøvet at spille mod nogle store navne og foran rigtig mange tilskuere. Med den oplevelse i bagagen bliver de forhåbentlig ikke påvirket lige så meget af det næste gang, de prøver det. Det kan jo blive mod Lyngby,” siger Nicklas Pedersen og uddyber om AaB-kampen:

“Vi vil gerne have resultater, men vi får det ikke uden, at der ligger en god præstation bag. Det kan hold som AaB eller Sønderjyske nemmere fordi de har så høj individuel kvalitet sammenlignet med de andre hold i rækken. Vi skal fokusere på, hvad vi gør med bolden, hvilke valg vi træffer og hvornår vi gør hvad. Det syntes jeg vi gjorde mod AaB, hvor vi lykkedes med at have bolden rigtig meget, skabe nogle chancer selv og minimere antallet af chancer til modstanderne. Kan vi gøre det mod det bedste hold i rækken, kan vi også gøre det mod alle andre i NordicBet Ligaen og flere af holdene i Superligaen. Så selvom vi tabte, tror jeg vi fik rigtig mange gode ting ud af det opgør. Det var en god oplevelse for spillerne at se, at vi kunne spille lige op mod et hold med Superliga-klasse.”

Tror på overlevelse
Cheftræneren erkender at afkastet ikke har været som håbet den seneste tid. Det er således ikke blevet til en HB Køge-sejr i de seneste otte opgør hvis man fraregner pokalsejren mod Ringsted, der blev sikret i forlænget spilletid. Men han appellerer til, at folk husker det store perspektiv: At HB Køge er i begyndelsen af et nyt, ungt projekt som kommer til at tage tid.

“Mange tilskuere og fans fokuserer på resultaterne. Og de er selvfølgelig også ekstremt vigtige. Men vi er i en sæson, hvor vi har som overordnet mål at overleve og udvikle vores hold og spillerne på det helt vildt. Så er vi som klub og trænere også nødt til at se på vores præstationer og hvordan holdet udvikler sig. Vi tror på, at set over en hel sæson skal vi nok klare den og få point nok, hvis holdet udvikler sig som vi gerne vil. Det tror vi, fordi vi kan se hvor stort et potentiale mange af vores spillere har. Vi kan se at mod de hold, vi skal måle os med, kreerer vi lige så mange eller flere chancer i de indbyrdes opgør – lige bortset fra B.93-kampen, hvor vi må erkende, at bundproppen røg ud. Det ærgrer vi os enormt over skete, især netop fordi det var mod en af vores direkte konkurrenter,” forklarer Nicklas Pedersen.

Må ikke være benovede
Mens modstanderen tirsdag altså kan kalde sig Superliga-klub håber HB Køge-cheftræneren, at det faktum, at det er en pokalkamp, kan få afgørende betydning.

“Det med at kampe i pokalturneringen lever sit eget liv, kan vi jo nemt bevise ved bare at kigge på vores egen seneste kamp i Ringsted. Vi måtte ud i forlænget spilletid mod et Danmarksserie-hold fordi vi lavede lidt ændringer og ikke kunne præstere så sammenhængende, som vi plejer. Det kan jo også være, at Lyngby gør det? Til den seneste runde mod Hillerød havde de skiftet spillere på en 3-4 positioner og i mine øjne var Hillerød fuldt med i det opgør og kunne også være gået videre. Så selvfølgelig har vi en mulighed mod Lyngby,” siger han og understreger, at kampen uanset hvad vil give endnu flere gavnlige erfaringer for de unge HB Køge-spillere fordi de kan blive matchet op mod spillere med erfaring fra klubber i Premier League, La Liga og Serie A.

“Det kan jeg huske fra min egen karriere, hvor jeg også mødte nogle dygtige spillere. Nogle gange møder man stor kvalitet, men det er også tit en øjenåbner i forhold til at man finder ud af, at man godt kan spille med. Så de skal ikke være benovede. De skal gøre det, vi har planlagt og bedt dem om – og så skal de kæmpe røven ud af bukserne. Så kan vi også godt få et flot resultat,” slutter Nicklas Pedersen.

Der er kampstart på Capelli Sport Stadion allerede klokken 18.00 tirsdag aften. Billetter til kampen kan købes på hbkoge.eventii.dk, og da der er tale om en pokalkamp giver sæsonkort ikke adgang til opgøret. Sæsonkortholdere skal således også sikre sig billet via køb på hbkoge.eventii.dk

Capelli Sport