Nicklas P. inden AaB-besøg: Vi har alt at vinde

Efterårssæsonen går på hæld og HB Køges NordicBet Liga-mandskab lukker 2023 ned med en hjemmekamp mod Superliga-nedrykkerne fra AaB. En kamp hvor svanerne må undvære rutinerede kræfter som Mike Jensen og Nemanja Cavnic, der begge sidder udenfor med karantæne. Hvis gæsterne ikke var storfavoritter til opgøret i forvejen, må de i hvert fald siges at være det med de spillere, HB Køge mangler til opgøret.

KØB BILLET: HB KØGE – AAB

“Når man ser på navnene i de to trupper, er der jo ingen tvivl om, at vi har alt at vinde. Vi er på alle måder undertippede. Men når vi spiller hjemme, går vi altid efter at vinde, og det kommer vi også til at gøre søndag. Vi spiller på vores kunstgræs og hvis vi ser bort fra B.93-kampen, har vi spillet til at kunne vinde i alle vores hjemmekampe indtil nu. Det kan vi også gøre på søndag. Men selvfølgelig bliver det svært, når vi mangler nogle nøglespillere og møder et rigtig stærkt AaB-hold,” siger cheftræner Nicklas Pedersen.

Udover Mike og Cavnic, må svanerne også se bort fra Casper Gedsted, der også er karantæneramt som følge af sin udvisning imod Vendsyssel FF i sidste weekend, mens Joachim Rothmann fortsat genoptræner efter sin hofteoperation. Alligevel er Nicklas Pedersen optimistisk omkring holdets muligheder for at fylde hullerne godt ud.

“Jeg tror på, vi kan løse det. Vi kommer til at mangle deres erfaring og kvalitet, men der er også masser af kvalitet i vores unge spillere. Hvis vi spiller en kamp på samme niveau, som vi gjorde i Aalborg – og vi så denne gang spiller på en kunstgræs som vi er vant til og foran vores egne tilskuere, så tror jeg på, vi kan få lidt mere kvalitet ind i de afgørende situationer. Tager vi vores chancer når de kommer, tror jeg også, vi kan vinde. Det gjorde vi ikke i Aalborg, så det må vi gøre den her gang,” siger han.

Netop dén pointe er på mange måder kendetegnet for det efterår, HB Køge har haft i NordicBet Ligaen. Perioder med rigtig fint spil, men manglende kynisme og erfaring har kostet.
Og selvom det kan være hårdt at acceptere for tilskuere, sponsorer og alle andre der trofast støtter klubben, så er det også hvad trænere og ledelse i klubben forventede inden sæsonstart.

“Resultatet i kampen mod AaB kommer ikke til at ændre på, hvad vi tænker om den her halvsæson. Den har på mange måder været, som vi havde forventet. En del gode præstationer; men mange gange har vi manglet den sidste kvalitet i felterne eller i vores beslutningstagen. Men vi har overordnet været tilfredse med meget af det, vi har set og vi er på mange måder dér, hvor vi havde regnet med at være på nuværende tidspunkt. Vi har allerede rykket os en del som hold, og vi tror på, at vi kan rykke os yderligere nogle procenter og komme til at vinde flere kampe efter nytår. Men kunne vi tage forskud på det med en sejr på søndag, ville det være et fantastisk afsæt for os,” slutter Nicklas Pedersen.

Der er kampstart mod AaB på søndag klokken 15.00 på Capelli Sport Stadion. Billetter til opgøret kan købes på hbkoge.eventii.dk.

Capelli Sport