Nicklas P. inden forårsåbner: “Flere strenge at spille på nu”

Ventetiden er forbi. Fredag aften går det igen løs i NordicBet Ligaen, og for HB Køges vedkommende gælder det en vigtig udekamp mod FC Helsingør.

Og forud for den kamp har cheftræner Nicklas Pedersens tropper været igennem en god opstart med masser af positive elementer at bygge videre på. Det fortæller ‘Købmanden’ forud for forårspremieren.

“Jeg synes, at vi har flere strenge at spille på nu, end vi havde før nytår. De fire spillere vi har fået ind kan allesammen være i start-11’eren, og det var det ikke alle de spillere, der har forladt os, der kunne. Så på den måde synes jeg, at vi er bredere, og at vi har fået skabt mere konkurrence om pladserne i startopstillingen.”

“Så egentlig er jeg forholdsvis rolig, og den ro prøver jeg også at give videre til holdet. Det virker også til, at de er rimelig ubekymrede. Det tror jeg, kommer til at gavne os i foråret,” siger han.

// BLIV KLÆDT PÅ TIL FORÅRSSÆSONEN – KØB DIN SPILLERTRØJE HER //

Styrket defensiv

I vinterpausen har HB Køge fået tilgang af fire nye spillere, heriblandt tre til bagkæden. Gabriël Çulhaci, Hans Christian Bonnesen og Mattias Jakobsen. Derudover har keeper Berkant Bayrak fået masser af spilletid i opstarten og ligner manden i buret i fredagens forårspremiere.

Men trods de mange nye defensive ansigter og nye relationer, der skal opbygges, så har netop defensiven set stærk ud i testkampene.

“Vi har lagt et stort fokus i defensiven i opstarten. I de første 3-4 uger var det dét, vi trænede, fordi vi jo har lukket for mange mål ind i efteråret, og så synes jeg at Berkant (Bayrak, red.) har leveret en rigtig god pre-season.”

“Der er kommet nogle lidt tydeligere og skarpere principper i i forsvarsdelen, som alle kan forholde sig til, og når vi står lavt virker det ret komfortabelt. De nye, vi har fået ind i defensiven er taktisk kloge spillere, som hurtigt har forstået, hvad vi gerne vil,” fortæller Nicklas Pedersen.

 

Et andet Helsingør-hold end i efteråret

Da HB Køge og FC Helsingør krydsede klinger i efterårssæsonen endte det med en 1-0-sejr til HB Køge. Helsingoranerne har dog ændret en del siden da, og Nicklas Pedersen og hans trænerstab har derfor gjort et stort arbejde for at forberede sig på de udfordringer, der venter fredag aften.

“Jeg synes Helsingør er et andet hold nu end sidst vi spillede mod dem. Jeg synes, at de så lidt hæmmede ud i den kamp. Siden er der kommet et trænerskifte og jeg synes ikke længere, de har det samme udtryk, som i vores indbyrdes kamp i efteråret. Da synes jeg, vi var klart bedst set over alle 90 minutter.”

“Det er et godt hold med mange dygtige spillere, og så har de fået nogle nye ind som vi har set her i opstarten, så vi også kender dem. Vi kender Helsingør ret godt, og jeg synes vi er godt forberedt. Vi glæder os og tror på at vi kan tage dertil og vinde.”

Kan vi overraske dem med nogle af de nye facetter i vores spil?

“Det tror jeg godt, vi kan! Men jeg er sikker på at de også har gjort deres forarbejde og har set nogle af vores testkampe, så det tænker jeg ikke så meget over. Vi skal ud og gøre det, vi er gode til – fokusere på os selv, og så tror jeg på, at vi vinder.”

Der er kampstart på Helsingør Stadion klokken 19.00 fredag aften. HB Køges fanklub, Svanerne – HB Køge Support, arrangerer bustur til kampen, hvor der stadig er få ledige pladser fri. Læs mere her. Har man ikke mulighed for at komme til Helsingør, kan kampen ses på Viaplay.

Capelli Sport