Nicklas P. inden Belt Cup: “Vi glæder os helt vildt”

Torsdag spiller HB Køge første testkamp forud for NordicBet Liga-sæsonstarten. FC Phönix Lübeck venter klokken 14.30 på Lollands Bank Park i Nykøbing i det første gruppeopgør i Belt Cup og det bliver dermed også første gang, Nicklas Pedersen kommer til at se sit mandskab i aktion mod en fremmed modstander. I sidste weekend spillede holdet således en kort intern træningskamp, men nu skrues der op for intensiteten og modstanden med deltagelsen ved Belt Cup.

“Vi glæder os helt vildt. Det var fint at starte med en intern kamp i sidste weekend, hvor vi selv kunne styre forholdene og hvor hårdt spillerne skulle belastes. Men det er noget andet nu, for der kommer til at være knald på. Heldigvis er spillerne er i god form, det kan vi se. Så det bliver godt at få noget luft i lungerne og komme op i gear, så vi kan blive klar til ligastarten,” siger HB Køge-cheftræneren.

For ham bliver det første mulighed for at se især de mange nye unge spillere i førsteholdstruppen imod seniormodstandere – og dermed får han også de første svar på, hvordan de håndterer dén udfordring.

“Vi forventer at skulle op mod nogle fysisk stærke hold i løbet af turneringen og det bliver rigtig fint som test for os og særligt for vores unge spillere. De kan komme op mod især nogle tyskere med stor fysik og fart – så det skal de vise, de kan håndtere. På den måde får vi allerede de første svar på, hvordan de tilpasser sig den del af seniorfodbolden. Men vi er meget fortrøstningsfulde, for det har set godt ud i de første par uger og spillerne har taget de principper, vi arbejder med, godt til sig. Især i opbygningsspillet begynder det at ligne noget, så vi er positive og glæder os til udfordringen,” fortæller Nicklas Pedersen.

Udover kampen mod FC Phönix Lübeck torsdag møder svanerne lørdag Næstved i turneringens anden gruppekamp, inden der venter en placeringskamp søndag mod et af holdene fra den modsatte pulje, hvor Hvidovre IF, Nykøbing FC, SV Eichede og VfB Lübeck spiller med. Det bliver således til hele tre kampe på fire dage. Alle kampene afvikles dog med 2 halvlege á 35 minutter, og mens den fysiske stab derfor især kommer til at være på vagt overfor potentielle overbelastningsskader, kommer Nicklas Pedersen og hans assistenter til at fokusere mere på selve spillet på banen.

“Vores fysiske træner Jonas Lindberg holder øje med de fysiske parametre, mens jeg selv nok kommer til at kigge mere på, hvordan vi gør det, når vi har bolden og hvordan vi presser og forsvarer, når vi ikke har den. Vi vil gerne have en kultur, hvor man bliver belønnet for sin indsats til træning, så generelt kigger vi meget på, hvordan spillerne gør det dér – om de opfanger de ting vi siger og signalerer til dem, at vi gerne vil se. De skal udføre de principper i opbygnings- og generobringsspillet, som vi vil have dem til. I det store hele har de gjort det godt indtil nu, og på den måde gjort sig fortjent til at få chancen på holdet i en startopstilling. Men de skal selvfølgelig også gribe chancen, når de så får den,” siger Nicklas Pedersen.

Udover de tre kampe ved Belt Cup har HB Køge også fået planlagt en testkamp imod Roskilde FC lørdag d. 15. juli klokken 12.00 på Capelli Sport Stadion. Dermed bliver det til i alt fire testkampe mod ekstern modstand inden turen går til Farum d. 21. juli, hvor sæsonens første ligakamp venter imod Hillerød Fodbold.

Capelli Sport